• Top Stories

    Το ‘κανε κι αυτό: Ο Ερντογάν μπλόκαρε τη Wikipedia στην Τουρκία!

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε άλλη μια κίνηση καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας τη… Wikipedia!

    Το μπλοκάρισμα της σελίδας της online εγκυκλοπαίδειας -σε όλες μάλιστα τις γλώσσες- έγινε αντιληπτό το Σάββατο (29 Απριλίου) στις 8.00 π.μ., όπως αποκάλυψε ο οργανισμός επιτήρησης του ίντερνετ Turkey Blocks.

    «Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οργανισμός.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και τοFacebook, ιδιαίτερα έπειτα από τρομοκρατικές επιθέσεις, ωστόσο, επιμένει να το αρνείται κατηγορηματικά και υποστηρίζει ότι κάθε φορά το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα.

    Σύμφωνα πάντως με τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του ίντερνετ -όπως το Turkey Blocks- ισχυρίζονται πως τα μπλακάουτ του Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα και έχουν εν μέρει στόχο να σταματήσουν τη διάδοση προπαγάνδας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Αλαζονεία, ψέματα και φόροι δίχως τέλος από τον Αλέξη Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούρεμα 450 εκατ. από το 2018 σε επιδόματα και μείωση συμβασιούχων με το νέο Μνημόνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Βαρουφάκης: «Ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι στη θέση μου δε θα υπέγραφε τα μέτρα»



    ΣΧΟΛΙΑ