• Διεθνής πολιτική

    Ιβάνκα Τραμπ: Λάθος η απόφαση του πατέρα μου για τους Σύρους πρόσφυγες

    • NewsRoom
    Ιβάνκα Τραμπ

    Ιβάνκα Τραμπ


    Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ότι η υποδοχή των Σύρων προσφύγων είναι ένα θέμα άξιο συζήτησης. Η δήλωσή της αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει ο Αμερικανός πρόεδρος και πατέρα της, Ντόναλντ Τραμπ.

    «Πιστεύω ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις της και να την επιλύσουμε», επισήμανε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Βερολίνο.

    Η Ιβάνκα ως σύμβουλος του Λευκού Οίκου, φαίνεται να αναλογίζεται σοβαρά τα προβλήματα των Σύρων προσφύγων και να τάσσεται υπέρ της υποδοχής και φιλοξενίας τους. Παράλληλα τόνισε πως, «αυτό δεν είναι από μόνο του επαρκές».

    Στο παρελθόν, η κόρη του Προέδρου των Η.Π.Α. έχει δηλώσει, «Όταν δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου, εκείνος το γνωρίζει κι εγώ του μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια».

    Βέβαια, η κύρια θέση της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ως αντιτρομοκρατικό μέτρο ήταν το κλείσιμο των συνόρων των Η.Π.Α. στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία.

    Μάλιστα, υπέγραψε αντιμεταναστευτικό διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για ένα διάστημα τριών μηνών στους υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Συρίας, η ισχύς του οποίου προς το παρόν έχει ανασταλεί.

    Το αρχικό διάταγμα, που κατόπιν τροποποιήθηκε, προέβλεπε την άνευ χρονικών ορίων απαγόρευση της εισόδου Σύρων προσφύγων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο! Η Μέρκελ θα δώσει γενναίες αυξήσεις στους Γερμανούς συνταξιούχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αλλαγή στο ΔΣ – Ποιος πήρε τη θέση του Β. Δεληκατερίνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο Μαξίμου – «Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας»



    ΣΧΟΛΙΑ