• Top Stories

    Ήταν ένας καυγάς υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο; Τι αποκαλύπτει μάρτυρας

    Άδενδρο τρένο Θεσσαλονίκη

    Φωτογραφία: Eurokinissi


    Νέα στοιχεία που ενδέχεται να λύσουν το μυστήριο για το πρωτοφανές για την Ελλάδα δυστύχημα με τον εκτροχιασμό του τρένου στον σταθμό του Άδενδρου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, μια λογομαχία μεταξύ δύο επιβατών με τους ελεγκτές του μοιραίου τρένου πιθανόν να οφείλεται για τον δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο «Εθνος» ενός επιβάτη, του 30χρονου δικηγόρου Κωνσταντίνου Βεληγιάντσου, που βρισκόταν μαζί με τη μνηστή του στο δεύτερο βαγόνι του συρμού, ο ελεγκτής συνοδός της αμαξοστοιχίας είχε έντονο διάλογο με δύο Ρομά επιβάτες. Η λογομαχία έγινε όταν ο ελεγκτής διαπίστωσε πως είχαν εκδώσει μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων, χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν πως τα δικαιούνται.

    Στον σταθμό του Πλατέος Ημαθίας, όπου κατέβηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, η αμαξοστοιχία καθυστέρησε αρκετά λεπτά, καθώς ο ελεγκτής επιχειρούσε τηλεφωνικά να διακριβώσει αν είχαν κοπεί τα κανονικά εισιτήρια, ενώ απειλούσε να καλέσει και την Αστυνομία.

    «Θα ήθελα να μιλήσω με τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης για να καταθέσω αυτήν τη μαρτυρία, η οποία ίσως να έπαιξε ρόλο. Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήμασταν μόνο εμείς και μία γυναίκα ελέγκτρια, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σκέφτηκα πως έπειτα από αυτήν την καθυστέρηση ο μηχανοδηγός μπορεί να ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη. Στα εισιτήριά μας έγραφε ως ώρα άφιξης 21.39 και είχαμε αργήσει. Το δυστύχημα έγινε 21.45», είπε στο «Εθνος» ο κ. Βεληγιάντσος, ο οποίος βγήκε χθες από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος, όπως και η αρραβωνιαστικιά του.

    Αντίθετα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, ενώ εκτιμά ότι δεν μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα. «Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση στους συναδέλφους για αυστηρή τήρηση του χρόνου των δρομολογίων. Έχουμε όλοι συναίσθηση πως μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές και τηρούμε απόλυτα τους κανόνες», επεσήμανε ο κ. Λάζου.

    Το πόρισμα της επιτροπής των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αναμένεται να παραδοθεί την Παρασκευή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Αποφάσισαν διήμερη πανελλαδική αποχή στις 17 και 18 Μαΐου 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  O Θεόδωρος Πάγκαλος γράφει: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αγνός πατριώτης αν και κάπως πρωτόγονος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυστηριώδης εξαφάνιση αεροσκάφους με οικογένεια στο Τρίγωνο των Βερμούδων



    ΣΧΟΛΙΑ