• Top Stories

    Εισαγγελική πρόταση αθώωσης για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Την αθώωση των κατηγορουμένων για το δομημένο ομόλογο του Ταμείου των Δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) πρότεινε, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίνοντας ότι δεν προκλήθηκε ζημία στο Ταμείο.

    Στηριζόμενη κυρίως σε πραγματογνωμοσύνη, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή και των 10 κατηγορουμένων που δικάζονται για το ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ.
    Όπως τόνισε στην αγόρευσή της, τόσο από τα στοιχεία της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, όσο και από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που αποδίδονται στους κατηγορουμένους. Μεταξύ αυτών και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Δημ. Καπράνος.

    Η θέση του πρώην προέδρου είναι πως, «επρόκειτο για επένδυση σε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου με εγγυημένο το κεφάλαιο και καλές αποδόσεις, η απόφαση ήταν ομόφωνη και έπειτα από διαπραγματεύσεις πουλήθηκε για 133.100.000 ευρώ και άρα ουδεμία ζημία προέκυψε για το ΤΣΠΕΑΘ».

    Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζονται, εκτός από τον κ. Καπράνο, οι Νικ. Δεσποτόπουλος (πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Μεταξά) Παν. Δεμέστιχας, πρόεδρος του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), Γιώργος Παπαμαρκάκη, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), Δ. Παστελάκος, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλος, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζή, και Γερ. Κονιδάρης.

    Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για το πλημμέλημα της δωροδοκίας και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Μεταξά».

    Οι κατηγορίες αφορούν σε εμβάσματα 1.887.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, των οποίων εμφανίζεται ως αποδέκτης ο κ. Καπράνος, λίγες μόλις ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το Ταμείο. Από την πλευρά του, ο Δ. Καπράνος έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που κινήθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρευνες και πρόστιμα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία της Φαίης – Ποινή 20 ετών στον σύντροφό της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας από την ΕΚΤ όσον αφορά στο ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ