• Πολιτική

    ΗΠΑ: Προσφυγή γονέων στη Δικαιοσύνη- Επιθυμούν να ονομάσουν την κόρη τους «Αλλάχ»

    ΗΠΑ


    Οι γονείς, Ελίζαμπεθ Χάντι και Μπιλάλ Γουόκ, θέλουν να δώσουν το όνομα Ζαλίκα Γκρέισφουλ Λορένα Αλλάχ στο 22 μηνών κοριτσάκι τους και καταγγέλλουν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας Τζόρτζια αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό γέννησης στην κόρη τους.

    Από την πλευρά της, η υπηρεσία απαντά ότι, σύμφωνα με το νόμο, το επώνυμο του κοριτσιού θα πρέπει να είναι είτε Χάντι είτε Γουόκ ή ένας συνδυασμός των δύο. Το τοπικό γραφείο της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), εξ ονόματος των γονιών, κατέθεσε μήνυση στις 23 Μαρτίου εναντίον της Πολιτείας.

    Η εκτελεστική διευθύντρια της ACLU στη Τζόρτζια, Άντρεα Γιανγκ, σημείωσε ότι «Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να λέει στους γονείς πώς μπορούν ή δεν μπορούν να ονομάσουν τα παιδιά τους» Οι γονείς, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ότι επιθυμούν να δώσουν το επώνυμο «Αλλάχ» στην κόρη τους για το λόγο ότι είναι «ευγενικό» και τονίζουν ότι δεν σχετίζεται με τη θρησκεία.

    Οι γονείς του κοριτσιού καταγγέλλουν ότι, λόγω της άρνησης των αρχών, δεν έχουν λάβει πιστοποιητικό γέννησης για την κόρη τους. Επομένως, δεν έχει αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που αφήνει το μικρό κορίτσι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ενδέχεται να τους δημιουργήσει προβλήματα στην εγγραφή στο σχολείο.

    «Είναι απλώς άδικο και παραβιάζει τα δικαιώματά μας» επισημαίνει ο Γουόκ.
    Οι δικηγόροι του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια τονίζουν ότι η νομοθεσία απαιτεί «το επώνυμο του παιδιού να είναι είτε αυτό του πατέρα είτε αυτό της μητέρας» στο πιστοποιητικό γέννησης. Οι δικηγόροι, σε επιστολή τους προς την οικογένεια, αναφέρουν ότι η Ζαλίκα μπορεί να αλλάξει το επώνυμό της μετέπειτα, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο δικαστήριο. Όμως, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει πιστοποιητικό γέννησης.

    Κείμενο: Λυδία Μώρου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kαμμένος: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να μας βοηθήσουν με ένα σχέδιο Μάρσαλ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): «Τρομοκράτης ο Ερντογάν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντράγκι: Καθήκον των ευρωπαϊκών οργάνων η ενίσχυση της νομιμότητας – Όλη η έκθεση για την ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ