• Top Stories

    ΗΠΑ: Λάθος της εκλογικής επιτροπής η εγγραφή του Τζάρεντ Κούσνερ με γένος θηλυκό

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ


    Η Εκλογική Επιτροπή της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε ότι ο γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζάρεντ Κούσνερ, έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως άντρας, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν προηγούμενα ως γυναίκα, αναφέρει το CNN.

    Ο Μάικλ Ράιαν, πρόεδρος της επιτροπής, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα “The New York Daily News” ότι η επιτροπή έκανε το λάθος κι όχι ο Κούσνερ.

    Τα εκλογικά στοιχεία του Κούσνερ για το 2009 που είναι δημοσίως προσβάσιμα μέσω της τράπεζας πληροφοριών LexisNexis, εμφάνιζαν τον Κούσνερ να είναι γένους θηλυκού.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιτροπή προχώρησε στη διόρθωση του γένους του Κούσνερ από θηλυκό σε αρσενικό, στο σύστημα προσωπικών στοιχείων που διατηρεί (AVID), την ίδια ημέρα που η υπόθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

    Ο Κούσνερ εμφανίζονταν να είχε καταγραφεί στο σύστημα, ως Τζάρεντ Κόρεϊ Κούσνερ, σύμφωνα με την εγγραφή που υπήρχε στο NexisLexis.

    Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση αυτή.

    Ο Κούσνερ είναι παντρεμένος με τη μεγαλύτερη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, ενώ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για τη χρήση ενός ιδιωτικού λογαριασμού αποστολής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στην επικοινωνία του με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως επιβεβαίωσε την Κυριακή στο CNN ο δικηγόρος του, Άμπε Λόουελ.

    Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι τρία με πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν παράνομα στις προεδρικές εκλογές του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο Τραμπ υποστήριξε, επίσης, ότι χιλιάδες ψηφοφόροι μεταφέρθηκαν στο Νιου Χάμσαϊρ από τη Μασαχουσέτη για να ψηφίσουν παράνομα. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αποδείχτηκαν ποτέ. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η συμβουλευτική επιτροπή που έχει συστήσει ο πρόεδρος Τραμπ για τον έλεγχο διεξαγωγής των εκλογών συνεδρίασε στο Νιου Χάμσαϊρ, αναζητώντας αποδείξεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτοιμη να συνεργαστεί με τον Μακρόν η Μέρκελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εφιάλτης» σήμερα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις-Πληρώνουμε 2,5 δισ. ευρώ για ΕΝΦΙΑ, δόσεις και ρυθμίσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καμπανάκι» από Στουρνάρα: Κίνδυνος αν καθυστερήσει η 3η αξιολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ