• What's happening

    Γύναικα μήνυσε την Airbnb για σεξουαλική επίθεση από superhost


    Θύμα σεξουαλικής επίθεσης ισχυρίζεται πως έπεσε γυναίκα που βρήκε χώρο διαμονής μέσω της Airbnb, στην οποία κατέθεσε μήνυση, καθώς όπως λέει ο οικοδεσπότης ήταν superhost, δηλαδή έμπειρος που ξεχωρίζει για το επίπεδο των υπηρεσιών του και τον έχει προβάλλει η εταιρεία ως καλό παράδειγμα για τους ενοικιαστές.

    Την μήνυση κατέθεσε την Πέμπτη η Leslie Lapayowker. Γεννώνται έτσι απορίες για τις νομικές ευθύνες της πλατφόρμας στις περιπτώσεις που οι οικοδεσπότες παραβιάζουν τον νόμο. Η Leslie, κατηγόρησε την Airbnb για αμέλεια, καθώς παρέλειψε να πραγματοποιήσει τους απαιτούμενους ελέγχους και επέτρεψε στον φερόμενο ως δράστη να νοικιάζει δωμάτια, έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

    «Δεν θέλω να ζήσουν και άλλες γυναίκες αυτό που έζησα εγώ. Ήταν μια φρικτή εμπειρία και νομίζω ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους, όταν η σύζυγος, η κόρη ή η αδερφή τους νοικιάζει το σπίτι ενός αγνώστου μέσω της εταιρείας», είπε η 51χρονη από το Νέο Μεξικό.

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2016, όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες, προκειμένου να εργαστεί σε μια μεσιτική εταιρεία. Μέχρι να βρει κάτι πιο μόνιμο, θέλησε να νοικιάσει το στούντιο που νοίκιαζε ένας Carlos Del Olmo, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το σπίτι του.

    Όμως, δεν άργησαν να έρθουν τόσο η περίεργη συμπεριφορά όσο και τα σεξουαλικά υπονοούμενα του άνδρα, ο οποίος παραδόξως είχε χαραακτηριστεί από την εταιρεία ως “superhost” και θα έπρεπε η συμπεριφορά του να ήταν πολύ καλή. Έτσι, τρεις μέρες μετά την άφιξή της, ανακοίνωσε στον οικοδεσπότη την θέλησή της να φύγει. Αυτός όμως, αντί να δεχτεί, κλείδωσε την πόρτα του δωματίου, γδύθηκε και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στην άτυχη γυναίκα. Μάλιστα, την προέτρεπε, όπως είπε εκείνη, να «βάλει το μόριό του στο στόμα της». Αυτή, προσπάθησε να φύγει, όμως ο Olmo την έπιασε και την ανάγκασε να τον φιλήσει. Έπειτα, εκείνος εκσπερμάτωσε στον τενεκέ και ξεκλειδώνοντας την πόρτα, άφησε την γυναίκα να φύγει.

    Δημοσιογράφοι του Guardian, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Carlow Del Olmo, όμως εκείνος τους είπε πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, αρνούμενος μάλιστα τις κατηγορίες για επίεση στην γυναίκα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μύκονος: To μυστικό της ΑΑΔΕ για να πιάνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δώσει τις βίλες τους στην AirBNB

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο χαράτσι στο εισόδημα από Airbnb – Έως και 45% ο φόρος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τέσσερα κόλπα για να ρίξετε κι άλλο την τιμή για το Airbnb σπίτι που θέλετε



    ΣΧΟΛΙΑ