• Top Stories

    Γεωργιάδης: «Να μπει ένα τέλος στην κόντρα κυβέρνησης – Δικαιοσύνης»

    • NewsRoom


    Ένα τέλος στην κόντρα κυβέρνησης – Δικαιοσύνης θέλει να μπει άμεσα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, που πιστεύει και αναφέρει ότι οι κινήσεις από πλευράς Μαξίμου είναι άκρως επικίνδυνες: «όσο δεν το καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

    Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει αναφορά στις πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τονίζει ότι «αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη φοβάμαι ότι θα δούμε να συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά».

    Αναφερόμενος στο θέμα Βαρουφάκη, στα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του αλλά και στην παραδοχή του πρωθυπουργού ότι έκανε λάθη στις επιλογές του, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει:

    Αυτά που περιγράφει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του για όσα εκτυλίχθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι σοκαριστικά. Περιγράφει μια κυβέρνηση εσωτερικά σπαρασσόμενη, όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Όποιος, όμως, σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα.

    Έτσι την πάτησε ο κ. Τσίπρας και η «συμμορία» του. Ο Γιάνης, με ένα «ν», τους κρατάει στο χέρι και τρέμουν μη δώσει στη δημοσιότητα τα ηχητικά αποσπάσματα.

    Η εκ των υστέρων απολογία του κ. Τσίπρα ότι έκανε λάθη, δεν συγκινεί κανέναν. Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερο δεν τους αθωώνουν. Η ημέρα που θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό πλησιάζει.

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε οι ευθύνες είναι συλλογικές και όταν έρθει η ώρα, οι πρωταγωνιστές του παρ΄ όλιγον Grexit θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. «Όσο και αν προσπαθήσουν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους ή να βρουν συνενόχους, δεν θα τα καταφέρουν» και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα του 2015 είναι καταγεγραμμένα».

    Εξέφρασε την άποψη ότι η Εξεταστική θα γίνει,  αν όχι σε αυτήν τη Βουλή, σίγουρα στην επόμενη, καθώς αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ πρόσθεσε ότι ο  Γιάνης Βαρουφάκης προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα, τους οποίους εξύβριζε σχεδόν καθημερινά, επί δυόμισι χρόνια, με χυδαίο τρόπο και σαμποτάριζε το έργο τους.

    «Πρωτίστως, όμως, οφείλει ο ίδιος, μαζί με τον κ. Τσίπρα, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη ζημιά που έχουν επιφέρει στη χώρα», όπως είπε.

    Για την έξοδο της χώρας στις αγορές επεσήμανε ότι «η κίνηση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές έγινε για καθαρά πολιτικούς λόγους» και υποστήριξε ότι «όταν βγαίνεις στις αγορές μόνο και μόνο για παιχνίδια εντυπώσεων και όχι για λόγους ουσίας, τότε η αποτυχία είναι σχεδόν πάντα δεδομένη».

    Ωστόσο, σχολιάζοντας τα γερμανικά και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «πολύ συμβολικό βήμα τη σωστή χρονική στιγμή», ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «οι ξένοι, επειδή θέλουν να απαλλαγούν από την ανάγκη δανεισμού της Ελλάδας έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πάρα ταύτα, δηλώνει ότι «η επιτυχία θα κριθεί στη δεύτερη έξοδο στις αγορές» και σχολιάζει πως «εάν πετύχουμε χαμηλότερο επιτόκιο θα έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από το 2013 προετοίμαζε σχέδιο για δραχμή ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι μυστικές συναντήσεις με Ρωσία και Βενεζουέλα
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης κατά Βαρουφάκη: «Πέρασες συνειδητά απέναντι»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δημοκρατία: «Ενημερώστε άμεσα για τις σχέσεις σας με τη Βενεζουέλα κ. Τσίπρα»



    ΣΧΟΛΙΑ