• Πολιτική

    Γαλλικές εκλογές: Οι υποψήφιοι ψήφισαν (pic)

    • NewsRoom
    Μακρόν


    Οι ψηφοφόροι στις γαλλικές εκλογές είναι πολλοί και έχουν περιθώριο ψήφου ως τις 19.00, σε ορισμένες πόλεις και ως τις 20.00. Όμως, πάντα την παράσταση κλέβουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι, την στιγμή κατάθεσης του ψηφοδελτίου.

    Έτσι λοιπόν και οι υποψήφιοι των γαλλικών εκλογών, από το διάστημα 09.00-12.00 (τοπική Γαλλίας), βρέθηκαν, ο καθένας εκεί που υπάγεται και ψήφισαν.

    Ο Νικολά Ντιπόν – Ενιάν, ο πρόεδρος του κινήματος “Όρθια Γαλλία” ((Debout la France) έκανε “σεφτέ”. Ήταν ο πρώτος εκ των έντεκα, και ψήφισε στις 09.00 η ώρα Γαλλίας, στην περιφέρεια που είναι και δήμαρχος, την Yerres. Η Πηνελόπη Φιγιόν, πήγε επίσης την ίδια περίπου ώρα, στον τόπο που διαμένει φυσικά, στο Sarthe. Εκεί, ήταν πολιτικός και ο σύζυγός της, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος ψήφισε στις 12.00, στο Παρίσι, που έχει μεταφέρει τα δικαιώματά του, από όταν ήταν πρωθυπουργός.

    Την ίδια ώρα αναμενόταν να ρίξει την ψήφο του και ο Εμμανουέλ Μακρόν, στην παραθαλάσσια πόλη της Μάγχης, Τουκέ (Touquet), όπως και η Μαρίν Λεπέν, πιο βόρεια, στο προπύργιο της Ενέν Μπομόν (Henin Beaumont). Τέλος, κοντά στις Βερσαλίες και στην πόλη Τραπ (Trappes), ψήφισε ο Μπενουά Αμόν και στο Παρίσι ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοσκοβισί: «Εφικτή η συμφωνία για την αξιολόγηση» (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφώνημα για βόμβα στο γαλλικό προξενείο της Νέας Υόρκης – Η διακοπή της ψηφοφορίας και ο έλεγχος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γαλλία: Οι κάλπες άνοιξαν – Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης από τις γαλλικές εκλογές

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ