• Top Stories

    Έρχεται βοήθεια από το Ρότερνταμ για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

    • NewsRoom


    Δεκτή έκανε την έκκληση του Δημάρχου Αθηναίων, ο ομόλογός του από το Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουταλέμπ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Κυριακή θα βρίσκεται στην Αθήνα ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

    Ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Athens Mayors’ Forum, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γιώργο Καμίνη, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης για την αποστολή σχετικής βοήθειας, προκειμένου να συμβάλλει στην απορρύπανση του Σαρωνικού και των ακτών του, που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το ναυάγιο του πλοίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

    Επεσήμανε δε, ότι μέχρι την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, θα έχει έρθει στη χώρα κλιμάκιο ειδικών από το Ρότερνταμ, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία, που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρότερνταμ και οι οποίες διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια παγκοσμίως.

    Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα και η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάνου, η οποία αναφέρθηκε στην καταστροφή που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η πετρελαιοκηλίδα, ζήτησε επιτάχυνση των ενεργειών για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την αλληλεγγύη που επέδειξε για το νησί της αλλά και την πρωτοβουλία που πήρε να ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο Ρότερνταμ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαγορεύει το κολύμπι αδειάζοντας τον Κουρουμπλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εντολή Τσίπρα για άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων



    ΣΧΟΛΙΑ