• Top Stories

    Επίθεση στο Παρίσι: Η τραγική ειρωνεία πίσω από τον νεκρό αστυνομικό και η σχέση του με την Ελλάδα

    Ξαβιέ Ζιγκελέ


    Συγκλονιστικά είναι τα παιχνίδια που επιφύλαξε η μοίρα στον 37χρονο αστυνομικού, που το βράδυ της Πέμπτης έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη της επίθεσης στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

    Πρόκειται για τον Ξαβιέ Ζιγκελέ, έναν άνθρωπος αφοσιωμένος στη δουλειά του. Αρκετοί συνάδελφοι του σε αναρτήσεις του στα social media τόνιζαν την προθυμία που έδειχνε στη δουλειά, αλλά και τη διάθεση για βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι αυτά τα δύο στοιχεία ήταν ικανά να τον κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στο Σώμα όσο και στην περιοχή, όπου ζούσε.

    Ο Ξαβιέ Ζιγκελέ, ήταν μέλος της 32ης μοίρας της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Μάλιστα, ήταν ένας από τους άνδρες ασφαλείας που είχαν σπεύσει πρώτοι στο Bataclan στη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015.

    Ο άτυχος αστυνομικός είχε παραβρεθεί σε συναυλία στο θέατρο ένα χρόνο μετά την επίθεση, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι «είμαστε εδώ ως μάρτυρες, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να γιορτάσουμε τη ζωή και να πούμε “όχι” στους τρομοκράτες».

    Αρκετοί φίλοι του που μίλησαν στο περιοδικό Marianne αποκάλυψαν μία πτυχή της αστυνομικής του καριέρας που είχε άμεση σχέση με την Ελλάδα. Ο 37χρονος αστυνομικός είχε ταξιδέψει εθελοντικά δύο φορές στην Ελλάδα για να βοηθήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΥΠΕΞ για την επίθεση στο Παρίσι: Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλλικός Τύπος για επίθεση στο Παρίσι: «Πλέον υπάρχει παντού κίνδυνος» (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυξάνουν τα θύματα στη Βενεζουέλα: Ακόμα 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους



    ΣΧΟΛΙΑ