• Πολιτική

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε Βέλγος πολιτικός ενώ εκφωνούσε ομιλία για την Πρωτομαγιά (video)

    Ραούλ Χεντεμπόου

    Ραούλ Χεντεμπόου


    Ο πολιτικός Ραούλ Χεντεμπόου του Βελγικού Κόμματος της Εργασίας (PTB) δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκφώνησης ομιλίας του για την Πρωτομαγιά στη Λιέγη του Βελγίου.

    Ο Βέλγος πολιτικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι από έναν πενηντάχρονο. Αν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, υποσχέθηκε στους συντρόφους του ότι θα επιστρέψει σύντομα στο χώρο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

    Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον δράστη και τον ανακρίνουν, ενώ η πολιτική ηγεσία της χώρας καταδικάζει το συμβάν.

    Ραούλ Χεντεμπόου

    Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ ο δράστης πριν επιτεθεί φώναξε «το PTB είναι ηλίθιο», ενώ ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και είχε επάνω του και ένα δακρυγόνο.

    Το PTB είναι ένα κόμμα με αναφορές στον μαρξισμό- λενινισμό και με μαοϊκές ρίζες, που τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανέρχεται στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, τη Βαλωνία. Οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν με περίπου 20%, δεύτερη πολιτική δύναμη μεταξύ των γαλλόφωνων Βέλγων (που αντιστοιχούν στο 42% του πληθυσμού της χώρας), δηλαδή λίγο πίσω από το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, αλλά και λίγο μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του τέως πρωθυπουργού Έλιοτ Ντι Ρούπο, το οποίο επί δεκαετίες κυριαρχεί στη Βαλωνία, αλλά και το οποίο κλυδωνίζεται λόγω οικονομικών σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα Δημοκρατία: «Λίγη σεμνότητα και λίγη επαφή με την αλήθεια δεν βλάπτει κ. Τσίπρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτομαγιά 2017: Μεγάλη συγκέντρωση και στην Θεσσαλονίκη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος στην κηδεία της 36χρονης Μ.Ιατρού



    ΣΧΟΛΙΑ