• Πολιτική

    Επίθεση στο Παρίσι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη – Νεκρός ένας αστυνομικός και ο ένας δράστης (upd)

    Παρίσι


    Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός έπειτα από επίθεση ενόπλων τζιχαντιστών στο κέντρο του Παρισιού, το βράδυ της Πέμπτης, με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) να αναλαμβάνει την ευθύνη. Νεκρός έχει πέσει και ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης, από σφαίρες των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

    Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Pierre-Henry Brandet, ένας αστυνομικός είναι νεκρός, ενώ άλλοι δύο φέρουν σοβαρούς τραυματισμούς. Ξεκαθάρισε ότι οι αναφορές και για δεύτερο νεκρό αστυνομικό ήταν λανθασμένες, ενώ ο δράστης δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από τις αρχές.

    Παρίσι

    Παρίσι

    Η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή και να κλείσει η λεωφόρος Champs Elysées. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των θυμάτων.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε από έναν άνδρα με Καλάσνικοφ, ο οποίος στόχευε απευθείας στους αστυνομικούς. Στην επίθεση φέρεται πως συμμετείχε ένα ακόμη άτομο, για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Παρίσι

    Παρίσι

    Με εντολή της αστυνομίας έχει αποκλειστεί και το Προεδρικό Μέγαρο για λόγους ασφαλείας. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει εντοπιστεί και ύποπτο πακέτο, το οποίο εξετάζεται από τις αρχές.

    Παρίσι
    Ο χάρτης της περιοχής του Παρισιού όπου σημειώθηκε η επίθεση

    Η γαλλική κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, με δεδομένο ότι σε ελάχιστα 24ωρα θα ξεκινήσει η διαδικασία των προεδρικών εκλογών.

    Οι πυροβολισμοί σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας σημειώθηκαν μόλις δύο ώρες μετά τον αποκλεισμό άλλης περιοχής μετά από απειλή για βόμβα.

    Παρίσι

    Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι ήταν νωρίς να διευκρινιστεί το κίνητρο της επίθεσης, ζητώντας λίγο χρόνο ώστε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και να εκτιμηθούν από τους αρμόδιους.

    Η αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για το δεύτερο ύποπτο, ο οποίος έφτασε στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο.

    Τι δήλωσαν Ντόναλντ Τραμπ και Φρανσουά Ολάντ

    Τραμπ Παρίσι

    Η επίθεση στο Παρίσι προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι θυμίζει τρομοκρατικό χτύπημα.

    Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα, τα συλλυπητήριά μας στον λαό της Γαλλίας. Συμβαίνει και πάλι, όπως φαίνεται. Μοιάζει με μία ακόμη τρομοκρατική επίθεση. Τι να πει κανείς; Δεν τελειώνει ποτέ. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και θα το λέω αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα».

    Παρίσι
    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (τέταρτος από αριστερά) στο έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από τη μεριά του είναι πεπεισμένος ότι «πρόκειται πιθανόν για τρομοκρατική επίθεση», ενώ τόνισε στο έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή μέχρι τις εκλογές.

    Ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «θα αποτίσουμε εθνικό φόρο τιμής για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε τόσο άδικα». 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ με ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πειραιά – Άδειασαν 50 θυρίδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η βόμβα στην Σανταρόζα προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο κτήριο της Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ