• Πολιτική

    Η Ελλάδα ζητά στοιχεία από ΗΠΑ για να εκδώσει τον Κινέζο, κατηγορούμενο για κατασκοπεία

    Τράπερ


    Επιπλέον στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εκζητούμενος Κινέζος είναι κατάσκοπος ζητά η ελληνική Δικαιοσύνη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πριν αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης του.

    Σήμερα, το Συμβούλιο Εφετών ανέστειλε για 3 μήνες την έκδοση απόφασης, ζητώντας από τις ΗΠΑ συμπληρωματικά στοιχεία για τον  Κινέζο Wu Tian Μin, τον οποίο εκζητούν από τη χώρα μας για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με κατασκοπεία.

    Ο 52χρονος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι οι αιτούντες την έκδοσή του ΗΠΑ αποστείλουν στο Συμβούλιο Εφετών τις μαρτυρίες που έχουν ληφθεί και στοιχειοθετούν τα αδικήματα της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εξαγωγής χωρίς άδεια όπλων.

    Ο 52χρονος συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνσ ύστερα από νότα της αμερικανικής πρεσβείας. Ο Κινέζος που φέρεται να είναι εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρίας, ενδιαφερόταν να αγοράσει κεραία μέγιστης εμβέλειας η οποία έχει δυνατότητα να υποκλέπτει και να αποκωδικοποιεί διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα.

    Μιλώντας στους δικαστές ο εκζητούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ του έστησαν παγίδα, μέσω μίας εταιρείας, πείθοντάς τον να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να βρει και να ελέγξει για λογαριασμό τρίτου προσώπου μια κεραία μέγιστης εμβέλειας.

    «Δεν θα αγόραζα εγώ την κεραία. Θα πληρωνόμουν μόνο γι’  αυτό το ταξίδι», υποστήριξε. Η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου Ευγενία Κυβελου πρότεινε την έκδοση του Κινέζου μόνο για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέμβαση εισαγγελέως Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην «Πήγασος»: Οι τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων της εκδοτικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πως θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Τι αναφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ