• Πολιτική

    Το δράμα του Άκη (που αφέθηκε ελεύθερος): H Κόρη του Αρετή λέει ότι δεν έχει 200.000 να βγει από τη φυλακή

    • NewsRoom
    Βίκυ Σταμάτη

    Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη


    Με χρήση περιοριστικών όρων και την κατάθεση μιας εγγύησης 200.000 ευρώ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα μπορεί να είναι και πάλι ελεύθερος, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του με ψήφους 3-2.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, αλλά και οι δικηγόροι του, η απόφαση του δικαστηρίου είναι πρακτικά «ανεφάρμοστη», καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η οικογένειά του δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσουν το συγκεκριμένο ποσό.

    Το δικαστήριο επέβαλε  περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας  200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ) της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης της ΑΤ και του διαβατηρίου, της  απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο) δυο φορές τον μήνα αφήνεται ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλος.

    “Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές” ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.

    “Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός” τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης.

    “Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι μα βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;” επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγοροπουλος.

    “Τεράστιες ευθύνες” φώναξε η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.

    Οι συνήγοροι του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο να ζητάει να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση τους. Το αίτημα απορρίφθηκε και από το δικαστήριο.

    Την ίδια ώρα, πάντως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο πρώην υπουργός υποβλήθηκε σε τριπλό bypass με την ανάνηψή του να προχωρά με αργό ρυθμό λόγω της επιβαρυμένης υγείας του. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άκης Τσοχατζόπουλος: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη φυλακή οδηγείται ο Χρυσαυγίτης κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λουκέτο στις επιχειρήσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου- Τι απάντησε ο ίδιος



    ΣΧΟΛΙΑ