• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

    Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του να αναιρεθεί η εφετειακή καταδίκη του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκίες του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Έτσι, οριστικά και αμετάκλητα επικυρώνεται η καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει τουλάχιστον το 1/5 της ποινής του.

    Η εκτέλεση της ποινής του είχε ανασταλεί πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου καθώς ο Τσοχατζόπουλος είχε επικαλεστεί προβλήματα υγείας.

    Μέχρι την εφετειακή καταδίκη του για τα εξοπλιστικά είχε παραμείνει στη φυλακή 5 χρόνια και 23 ημέρες. Όμως, ούτε μια μέρα από εκείνη τη φυλακιση δεν υπολογίζεται για την ποινή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Στο σύνολο της χεώθηκε στην έκτιση μιας άλλης ποινής για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

    Αυτή την καταδίκη ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μπορούσε να την έχει εξαγοράσει. Και τότε θα είχε εκτίσει το 1/5 της ποινής για τα εξοπλιστικά. Αλλά δεν το έκανε με αποτελεσμα να επιστρέφει τώρα στη φυλακή.

    Η απόφαση του Αρείου Πάγου

    Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχαν καταθέσει τόσο ο Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για μίζες στην προμήθεια των υποβρυχίων και των ΤOR M1.

    Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

    Εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου, θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή του ένας δικηγόρος κι ένας χρηματιστής.



    ΣΧΟΛΙΑ