• Top Stories

    Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

    Βαξεβάνης

    Κώστας Βαξεβάνης


    Περαιτέρω έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας και άφησε ελεύθερους τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριανόπουλο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

    Οι δύο δημοσιογράφοι προσήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος αποφάσισε να διατάξει περαιτέρω έρευνα για τα όσα αναφέρονται στη σε βάρος τους μήνυσης για δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento.

    Σε δηλώσεις του ο Κώστας Βαξεβάνης επέμεινε στη βασιμότητα των δημοσιευμάτων, συνδέοντας την εταιρεία επικοινωνίας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με απευθείας ανάθεση έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Υπενθυμίζεται ότι, ο  Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως την Μ.Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας όπου και συνελήφθη έπειτα από τη μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του η κ. Λίνα Νικολοπούλου για συκοφαντική δυσφήμηση έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία της είχε λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό από ΚΕΕΛΠΝΟ για συνέδρια, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για τον χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

    Ταυτόχρονα, ο κ. Βαξεβάνης επιτέθηκε με ανακοίνωσή του ξανά προς την κ. Νικολοπούλου αλλά και ευθέως προς τον Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τους για σχέσει με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και επιχειρηματίες. Μάλιστα κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα πως λειτουργεί για λογαριασμό των ευρωπαϊκών οργάνων και να φοβίσει.

    «Η οικογένεια Στουρνάρα δεν δίνει μια νομική μάχη όπως θέλει να δείχνει, αλλά μια μάχη επιβίωσης. Προσπαθεί να διασώσει και να κρύψει τον τρόπο με τον οποίο δρα και λειτουργεί.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαξεβάνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζανακόπουλος: Ο Κικίλιας να ζητήσει συγγνώμη για τα προηγούμενα Μνημόνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωση του mononews: Νέα εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμφωνία (για αγρίους): Πιέσεις για πλεονάσματα 3,5%



    ΣΧΟΛΙΑ