• Top Stories

    Δικαστές του ΣτΕ: Απαντούν με νομολογία στις μαντινάδες του Πολάκη

    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Χωρίς… ποιητική διάθεση οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απαντούν στις μαντινάδες του Παύλου Πολάκη, ασκώντας σκληρή κριτική για όσους «σχολιάζουν δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να έχουν υποτυπώδεις νομικές γνώσεις».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέκρινε μέσα από μια μαντινάδα που ανήρτησε στο Facebook τους ανώτατους δικαστές για την πρόσφατη απόφαση τους να κρίνουν αντισυνταγματικές τις παρατάσεις παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων. Μια απόφαση που «τινάζει» στον αέρα την έρευνα για τις λίστες των καταθετών του εξωτερικού.

    «Ελλάς Ελλήνων Δικαστών, Απαλλαγμένη των Λιστών», έγραφε μεταξύ άλλων ο κ.Πολάκης.

    «Όσοι ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες», απαντούν οι δικαστές του ΣτΕ.

    Σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει:

    «Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

    Το Δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες.

    Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Ο Γιαννουσάκης κατήγγειλε πιέσεις στον εισαγγελέα Εφετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμο 805.591 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 κατασκευαστικές εταιρείες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίκαιρο ερώτημα από την ΝΔ για τις παρεμβάσεις Καμμένου για το «Noor 1»



    ΣΧΟΛΙΑ