• Top Stories

    Δεν μείωσαν την εγγύηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου, δέχθηκαν υποθήκη ακινήτου ή εγγυητική επιστολή

    Άκης Τσοχατζόπουλος

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Στις 200.000 ευρώ παραμένει η εγγυοδοσία για να μπορέσει να αποφυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ωστόσο το ποσό μπορεί πλέον να καταβληθεί όχι μόνο σε μετρητά αλλά και με εγγυητική επιστολή Τράπεζας ή υποθήκη ακινήτου.

    Στην τροποποίηση της αρχικής του απόφασης προχώρησε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο ναι μεν απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, να απαληφθεί η εγγυοδοσία και να αντικατασταθεί με άλλο περιοριστικό όρο ή έστω να μειωθεί, δέχθηκε ωστόσο ότι αυτό το ποσό μπορεί να καλυφθεί από εγγυητική επιστολή Τράπεζας ή υποθήκη ακινήτου τόσο του κ.Τσοχατζόπουλου όσο και τρίτου προσώπου.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν, κατά πλειοψηφία την εισαγγελική πρόταση, δίνοντας την ευκαιρία στον πρωτόδικα καταδικασμένο σε 20ετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες σε εξοπλιστικά, να βρει άλλο «κλειδί» για να ξεκλειδώσει το κελί του εφόσον, όπως λέει, αδυνατεί να συγκεντρώσει σε μετρητά 200.000 ευρώ.

    Μόνος ένας από τους πέντε δικαστές είχαν την άποψη ότι η εγγύηση πρέπει να «πέσει» στο μισό και να μειωθεί στις 100.000 ευρώ.

    Το αίτημα υποβλήθηκε στο δικαστήριο από τους συνηγόρους υπεράσπισης του απόντα από τη συνεδρίαση πρώην υπουργού. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει πλέον επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Δεν κρατείται ωστόσο στο κελί του αλλά στο νοσοκομείο των φυλακών.

    Ο εκ των συνηγόρων του κ.Τσοχατζόπουλου Γιάννης Νικολάου, αναπτύσσοντας το αίτημα μείωσης της εγγυοδοσίας, υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός δανείστηκε αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο τις 50.000 ευρώ και κατέληξε:

    «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών “Αγ. Παύλος” και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά. Θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».

    Ο δεύτερος συνήγορος του, καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του πρώην υπουργού: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Αναρωτιέμαι αν η διατήρηση αυτής της εγγυοδοσίας είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για ποιον λόγο ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί νομικά την Lindsay Lohan

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς με μπλοκάκια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντροπή! Ζητούν 28.000 ευρώ από την οικογένεια Μπάρκουλη



    ΣΧΟΛΙΑ