ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Όπως ανέφερε η Α. Μπράιτχαρτ, η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup. «Aυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι’ αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. Μπράιτχαρτ.
Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικά Μέσα για Γεωργίου: Ποινή φυλάκισης για τον στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεωργίου στους FT: Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα τους νόμους – Το ίδιο θα έκανα και σήμερα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bally’s Intralot: Η Deutsche Bank απέκτησε 2.259.585 μετοχών της Εταιρείας – Στο 0,121% το ποσοστό της
- Bally’s Intralot: Μετοχές αξίας 2,7 εκατ. ευρώ απέκτησε η Deutsche Bank
- Xρηματιστήριο: Ποια χαρτιά γύρισαν την αγορά στα call auctions
- Φωτιά στον Ορχομενό Βοιωτίας, σηκώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.