• Πολιτική

    BofA: Μετέωρη η κατάσταση για την Ελλάδα

    Ελλάδα


    Η Ελλάδα κατέληξε σε μια τεχνική συμφωνία αναφορικά με το πακέτο μεταρρυθμίσεων και λιτότητας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, όλα είναι ακόμα ρευστά, όπως σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch σε νέο της note για την Ελλάδα.

    Η συμφωνία δίνει θετικό πρόσημο στο ελληνικό πρόγραμμα, και η αποφυγή των αρνητικών σεναρίων  (όπως το default το καλοκαίρι) είναι πιθανή. Πράγματι, πολλοί διαβλέπουν ότι το Eurogroup της 22ας Μαΐου θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα του όλου ζητήματος.

    Ενώ η BofA συμφωνεί ότι αυτό είναι σημαντική πρόοδος, επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμη βάθος στο τούνελ για μα επιτυχημένη λύση.

    Αρχικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

    Δεύτερον, το “πολιτικό κομμάτι” της συμφωνίας το οποίο δεν είναι ακόμη έτοιμο, είναι απαραίτητο για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση.
    Όπως έχει δηλώσει ο Σόιμπλε, «απαιτείται η συμμετοχή του ΔΝΤ για οποιεσδήποτε εκταμιεύσεις. Και αυτό απαιτεί η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μαζί με τον προσδιορισμό των στόχων του προϋπολογισμού για το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο διάστημα».

    Η BofA εξακολουθεί να εκτιμά ότι η κατάσταση δυσκολεύει ένεκα των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ με πλοίο της AM Nomikos που επισχέθηκε στη Νότια Αφρική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευάγγελος Πιστιόλης: Έχει δώσει 97,5 εκατ. δολ. για νεότευκτα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Πούλησε πλοίο για scrap ο Γιώργος Οικονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ