• Top Stories

    Blue Star Patmos: Θα παραμείνει για μέρες «κολλημένο» στην ξέρα της Ίου (video)

    • NewsRoom


    Για αρκετές ημέρες θα παραμείνει εν τέλει στο λιμάνι της Ίου το Blue Star Patmos, το οποίο προσάραξε ανοιχτά του λιμανιού τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, είναι όμως αρκετά χρονοβόρα και θα χρειαστούν κάποιες ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί. Έχουν μάλιστα τοποθετηθεί φράγματα γύρω από το πλοίο, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων ή και ρύπανσης της θάλασσας γύρω από το σημείο που προσάραξε, ενώ στις εργασίες που απαιτείται να ολοκληρωθούν προτού αποκολληθεί περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις που πρέπει να γίνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους νηογνώμονες.

    Ένα ακόμη ζήτημα που προκύπτει είναι η στεγανοποίηση των τμημάτων όπου έχουν δημιουργηθεί ρήγματα από την πρόσκρουση στην ξέρα, γεγονός επίσης χρονοβόρο.

    Μετά το πέρας των συγκεκριμένων σταδίων με επιτυχία, θα δοθεί η τελική έγκριση για να ξεκινήσει η μεταφορά του Blue Star Patmos στο ναυπηγείο για την επισκευή του, κάτι που όπως πιθανολογείται, μπορεί να γίνει ακόμα και με τις δικές του μηχανές, που δεν έχουν υποστεί βλάβη από την προσάραξη.

    Πάντως, το Blue Star Patmos έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως αποτυπώνει η μαρτυρία ενός εκ των δυτών που βούτηξε στα νερά ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, εκεί, δηλαδή, που προσάραξε το πλοίο τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Βρήκαμε αρκετά ρήγματα και τρύπες. Στο πλωριό το ρήγμα ήταν γύρω στα 15-20 μέτρα. Στη μέση ήταν στα 10-15 μέτρα και ήταν αρκετά μεγάλο και διαμπερές. Φαίνονταν μέχρι και οι σκάλες», δήλωσε ο δύτης στον Ant1.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντυπωσιακό video: Δείτε το Νήσος Μύκονος και το Blue Star Naxos να κάνουν «κόντρες» στο Αιγαίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Blue Star Delos έκανε το «ποδαρικό» για το 2017 στο λιμάνι του Πειραιά (εικόνες)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κίνηση της Blue Star Ferries για την διατήρηση της φήμης της



    ΣΧΟΛΙΑ