• Πολιτική

    Bild: «Η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία είναι η Ελλάδα της Γερμανίας»

    • NewsRoom
    Bild


    Αναφορά στη χώρα μας έκανε σήμερα η γερμανική εφημερίδα “Bild” στην ιστοσελίδα της. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την κακή οικονομική κατάσταση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, έκανε λόγο για την «Ελλάδα της Γερμανίας».

    Μάλιστα, το χρησιμοποιεί και σαν τίτλο, ενώ σαν υπότιτλο, χρησιιμοποιεί το εξής: «Ρεκόρ χρέους, το υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας…», συγκρίνοντας το πολυπληθές γερμανικό κρατίδιο με την Ελλάδα.

    Το δημοσίευμα της “Bild” κάνει αναφορά στην ομιλία της πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χανελόρε Κραφτ, πρωτοκλασάτο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών και αποκαλούμενη «Μέρκελ του SPD», όπου άνοιξε χτες την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην πόλη Έσσεν. «Θέλουμε να κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη», είπε.

    Το συγκεκριμένο κρατίδιο είναι το μεγαλύτερο γερμανικό, με 17,8 εκ. κατοίκους και οι εκλογές εκεί θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, επτά χρόνια από το πέρας της συγκυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατικών με τους Πράσινους.

    Η εφημερίδα συνεχίζει τους χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι η η Β. Ρηνανία- Βεστφαλία θεωρείται ο «βασιλιάς του χρέους» στη Γερμανία, όπου επιβαρύνει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό με το ποσό των 180 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πώς κάνει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Κάπως ετσι…

    Για το 2017, το χρέος του κρατιδίου θα είναι γύρω στο 1,6 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς θα θωρακιστούν οι ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμετακίνητος ο Σκουρλέτης: Αυτά που λέω για την ΔΕΗ, τα έλεγα από την πρώτη ημέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μείωση αφορολόγητου: Νέοι φόροι 600-650 ευρώ για όλους



    ΣΧΟΛΙΑ