• What's happening

    Απίστευτο: Ξεθάβουν τον Σαλβαντόρ Νταλί!

    • NewsRoom
    dali


    Δικαστήριο στη Μαδρίτη έδωσε εντολή να εκταφεί ο Σαλβαντόρ Νταλί, προκειμένου να γίνουν γενετικές εξετάσεις. Η εκταφή θα γίνει για να διαπιστωθεί αν ήταν ο βιολογικός πατέρας μιας γυναίκας, της Πιλάρ Άμπελ από την Καταλονία.

    Η Άμπελ έχει αιτηθεί να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, ο οποίος έχει ενταφιαστεί στο Φιγκέρας.

    Συνολικά 28 χρόνια μετά τον θάνατο του Νταλί, το δικαστήριο διέταξε την εκταφή του λειψάνου του προκειμένου να ληφθεί το απαραίτητο δείγμα DNA για τις εξετάσεις που θα αποδείξουν τελικά αν εκείνος ήταν ο πατέρας της Αμπελ.

    Αυτό κρίθηκε αναγκαίο από τους δικαστές, επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου για να γίνει η σύγκριση. Ο Νταλί πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Κοκλώνης: Τα πούρα και η κατάρρευση. H πορεία από την τηλεπώληση επίπλων , στους πλειστηριασμούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό την εποπτεία εισαγγελέα η έρευνα για τη νέα «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤE: Συγκλονίζει ο Ντίνος Καρύδης: Η επάρατος επανήλθε – Δεν ξέρω πόσο θα απουσιάσω από την παρέα σας



    ΣΧΟΛΙΑ