• Top Stories

    Αυτός είναι ο 39χρονος τζιχαντιστής που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στο Παρίσι

    Παρίσι


    Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία από το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Αρχές κατά του τζιχαντιστή που δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο χθες το βράδυ στο Παρίσι.

    Ο άντρας, την ευθύνη για την πράξη του οποίου ανέλαβε ήδη το Ισλαμικό Κράτος, είναι ο 39χρονος πατέρας Καρίμ Σεουφρί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Μάλιστα είχε καταδικαστεί το 2001 σε κάθειρξη 20 ετών για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών.

    Παρίσι

    Αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στο σπίτι του στο Ανατολικό Παρίσι, καθώς ήταν γνωστός στις αρχές και μάλιστα είχε τον χαρακτηρισμό «εξτρεμιστής». Ο 39χρονος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος» και είχε πολλές φορές δηλώσει πως ήθελε «να σκοτώσει αστυνομικούς», σε μηνύματα που αντάλλασσε μέσω της εφαρμογής Telegram στο κινητό του.

    Παρίσι

    Είχε γεννηθεί στην Γαλλία και ζούσε στην πόλη Σελ, κοντά στο Παρίσι. Παρά την καταδίκη του το 2001, όταν είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών ενώ έκλεβε ένα αυτοκίνητο, απελευθερώθηκε το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο Παρίσι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗ: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του αιώνα: Τη ΔΕΗ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγριος πόλεμος στον Ελλάκτωρα. O Καλλιτσάντσης λέει στον Κούτρα να φύγει τώρα. Μπόμπολας και Θεοδωρίδης τα πρόσωπα-κλειδιά



    ΣΧΟΛΙΑ