• Top Stories

    36χρονη μεσίτρια: Το αναισθητικό που εντοπίστηκε στην σορό της και η αίτηση αποφυλάκισης του δράστη

    μεσίτρια


    Σήμερα αναμένεται να περάσει από ανάκριση η μητέρα της 36χρονης άτυχης μεσίτριας που φέρεται να δολοφονήθηκε από τον 38χρονο αγγειοχειρουργό μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της και να δώσει κατάθεση, στην οποία όπως λέγεται, θα κατηγορήσει αποκλειστικά τον δολοφόνο.

    Στο protothema.gr μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Κυριακή Πακιρτζίδου: «Η οικογένεια παρακολουθεί τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, δεν εγκαινιάζει διάλογο με τον κατηγορούμενο δολοφόνο της μητέρας και συζύγου της οικογένειας, αλλά δεν πρόκειται να ανεχθεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την οικογένεια και για την ίδια την Ντιάνα, οι οποίοι πλέον στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα εις βάρος του. Η κατάθεση της μητέρας της Ντιάνας σήμερα θα ξεκαθαρίσει κάποιες φαντασιώσεις που έχει ο κατηγορούμενος δήθεν για εμπλοκή συγγενικών προσώπων στην δολοφονία της Ντιάνας».

    Αυτό που αναμένεται να δηλώσει η μητέρα, ήταν πως βρισκόταν με τον γαμπρό της και τα εγγόνια της όλη την ώρα στο σπίτι, εκείνη τη μέρα, πηγαίνοντας στις 11 το βράδυ να βρουν την Ντιάνα.

    Στο μεταξύ, την δική του γραμμή άμυνας, προσπαθεί να φτιάξει, όπως είναι λογικό, ο 38χρονος “δολοφόνος”. Μετά την προφυλάκισή του, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης. Θεωρεί και υποστηρίζει ότι παγιδεύτηκε και προσπαθεί να μπλέξει μέσα στο περιστατικό τους συγγενείς ή τους φίλους και τους συνεργάτες της Ντιάνας, μιλώντας για υπόπτους ενώ κατηγορεί και την αστυνομία που δεν ψάχνει και αλλού για στοιχεία.

    «Προσάγοντας εκτύπωση όλων των διαλόγων που είχα με το θύμα από τον Φεβρουάριο του 2017 που ξεκινήσαμε να έχουμε επαφή μέχρι την ημέρα του θανάτου της, οι σχέσεις μας ήταν άριστες. Από την τελευταία δε επικοινωνία που είχαμε την ημέρα που φέρεται ότι θανατώθηκε μου έστειλε μήνυμα που μου έλεγε «έλα ξεκινάω. Διώξε τους όλους» και εγώ της απαντάω «τους εξαφανίζω τώρα αμέσως», συνομιλία που αποδεικνύει «ότι με χαρά έρχεται στο Νοσοκομείο και με χαρά την περιμένω να έρθει», φαίνεται να λέει.

    «Ο μόνος από τους οποίους ήρθε σε επαφή το θύμα που δεν είχε κίνητρο να την σκοτώσει, ήμουν εγώ, ενώ ουδόλως ακόμη έχει ερευνηθεί , αν υπάρχει άλλο άτομο του περιβάλλοντός της, το οποίο είχε κίνητρο να την θανατώσει». Μεταξύ άλλων υποστηρίζει: «Αποδεικνύεται ότι αποχώρησα από το Ιπποκράτειο ώρα 23:07 ενώ το κινητό τηλέφωνο του θύματος δείχνει ότι αυτό αποχώρησε στις 23:18 δηλαδή 10 ολόκληρα λεπτά μετά από εμένα, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό δεν μετακινήθηκε ταυτόχρονα με εμένα. Το στοιχείο αυτό ουδόλως, ελήφθη υπόψη από κανέναν, ώστε να στρέψει τουλάχιστον τις αναζητήσεις και προς τρίτο άτομο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή, παρόλο που από την αρχή επιμένω, ότι έχω παγιδευτεί από τρίτο άτομο στην υπόθεση αυτή».

    «Συνεπώς ακόμη δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι πράξη εντέλει θα μου αποδοθεί από το Συμβούλιο, όταν αυτό εξετάσει την υπόθεσή μου (που μπορεί να είναι και αμέλεια) και αν εν τέλει θα μου αποδοθεί κάποια πράξη».

    Από τη μία, μιλάει για αμέλεια, από την άλλη αρνείται τη συνάντηση, ο αγγειοχειρουργός. Αμφιβητεί, φυσικά, ακόμα και την ασθενή που είχε καταθέσει ότι τον είχε δει να “ρίχνεται” στο θύμα, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από συνάδελφό του. Πάντως, παραδέχτηκε πως είχε ερωτικές συνομιλίες μαζί της και ότι την είχε καλέσει σπιτι του, αλλά αρνείται πεισματικά ότι της έχει “ριχτεί. Μάλιστα, μιλάει για πρότερο έντιμο βίο και χαρακτηρίζει υπόδειγμα ανθρώπου τον εαυτό του.

    Στη συνέχεια, ξεκινάει να αναφέρεται στο πολύκροτο αναισθητικό: «Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο αποδείχθηκε ότι εγώ χορήγησα αναισθητικό φάρμακο στην θανούσα και αν ο θάνατός της προκλήθηκε από το αναισθητικό αυτό».

    Όμως, όπως μαρτυράνε αρκετές πλευρές, σε προηγούμενη επέμβαση της Ντιάνας, είχε χρησιμοποιηθεί νάρκωση, η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αχρείαστη. Μάλιστα, της είχε πει ότι «εμείς το κάνουμε με προνάρκωση και μέθη», μέσω του Facebook. Όμως, από τις τοξικολογικές εξετάσεις το αποτέλεσμα είναι ότι στην γυναίκα χορηγήθηκε τουλάχιστον ένα αναισθητικό.

    Στην κατηγορία του προς την αστυνομία, μπλέκει την ίδια και τρίτους για τυχόν ερωτικές σχέσεις, τις οποίες θα έπρεπε να είχαν διερευνήσει οι Αρχές.

    «Η αστυνομική ανάκριση επικεντρώθηκε μόνο σε εμένα, χωρίς να ερευνήσει τυχόν εμπλοκή του θύματος με τρίτα πρόσωπα, χωρίς να διαπιστώσει τι σχέσεις είχε το θύμα και με ποιους, χωρίς να ερευνήσει το οικογενειακό περιβάλλον και τυχόν επαγγελματικές ή ερωτικές σχέσεις που είχε με τρίτους». 

    Συνήθιζε, λέει, να κάνει βόλτες στην Χαλκιδική ακόμα και στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας, κάνοντας προφανώς λόγο για σύμπτωση.

    Τέλος, ο “δράστης”, ζήτησε απομόνωση στο κελί για λόγους επίθεσης από συγκρατούμενους:

    «Επιθυμώ να κρατηθώ στο χώρο της απομόνωσης γιατί στο θάλαμο του ισογείου που οδηγήθηκα αρχικά έγινα αποδέκτης ύβρεων και απειλών από διάφορους που δεν μπορώ να κατονομάσω ούτε συγκράτησα τα χαρακτηριστικά τους». Το αίτημά του έγινε δεκτό και μεταφέρθηκε «σε ειδικό κελί με έτερο συγκρατούμενο, που τοποθετήθηκε για τον ίδιο λόγο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βουλευτής της ΝΔ περιγράφει την στιγμή της επίθεσης Κασιδιάρη στον Δένδια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Κασιδιάρης βγαίνει από την Βουλή βρίζοντας μετά το σκηνικό με τον Δένδια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ