• Πολιτική

    Οργή Δικαστών. Τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις σε κυβέρνηση και Πολάκη. Τι συμβαίνει με το ΣτΕ


    Οι βεντέτες στην Κρήτη για λόγους τιμής δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Υπάρχουν όμως και άτιμες βεντέτες. Και ο Κρητικός Παύλος Πολάκης πρωταγωνιστεί, διόλου προς τιμήν του, σε μία από αυτές.

    Ο Παύλος Πολάκης λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ως “πολιορκητικός κριός” στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της Δικαιοσύνης. Οι επιθέσεις είναι συνεχείς και ολοένα και πιο προκλητικές. Σχεδόν καθημερινά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με αναρτήσεις του στο Facebook φροντίζει να παραμένει στη δημοσιότητα, εξαπολύοντας μύδρους κατά των δικαστών, έχοντας μία ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτούς του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Η προτίμηση αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για κατάργηση του “εχθρικού” Συμβουλίου της Επικρατείας και αντικατάστασή του από ένα νέο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ απώτερος στόχος του Μαξίμου είναι ο πλήρης έλεγχος της Δικαιοσύνης, με αντίστοιχες “παρεμβάσεις” στον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα άλλα δύο μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

    Προκειμένου όμως να επιτύχει αυτήν την “άλωση” της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση θέλει να αποδομήσει στο σύνολό του το δικαστικό σύστημα, ώστε να πλασάρει τις αλλαγές αυτές ως “μεταρρυθμίσεις” με στόχο την εξυγίανση της Δικαιοσύνης, με ένα σκεπτικό που θυμίζει ανησυχητικά το “1984” του Τζορτζ Όργουελ, όπου ένα πράγμα σήμαινε το ακριβώς αντίθετο…

    Οι αντιδράσεις των δικαστών

    Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι συνεχείς επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. Ο Παύλος Πολάκης παίζει πρόθυμα έναν ρόλο που ούτως ή άλλως δεν είναι και… κόντρα-ρόλος για τον ίδιο, αφού το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποδύεται τον εαυτό του, φωνάζοντας με παιδαριώδη επιχειρήματα για πράγματα που δεν άπτονται του επιστημονικού του αντικειμένου, περνώντας τη “γραμμή” ότι οι δικαστές λειτουργούν ως “θεσμικά εμπόδια” στην κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να “ξηλωθούν”.

    Οι αντιδράσεις δικαστών και δικηγόρων για τα ξεσπάσματα του Παύλου Πολάκη είναι έντονες και εύλογες, με σειρά ανακοινώσεων κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του Παύλου Πολάκη. Είναι φανερή η διάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όχι να ασκήσει κριτική στη Δικαιοσύνη (όπως και έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης να κάνει), αλλά να αποδομήσει πλήρως τη Δικαιοσύνη, και οι άνθρωποι που κινούνται καθημερινά στα δικαστήρια της χώρας έχουν καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, όμως φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στις κυβερνητικές πιέσεις.. Το θέμα, βέβαια, είναι τι μπορούν να κάνουν, από τη στιγμή που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δε φαίνεται διατεθειμένη να παρέμβει αυτεπάγγελτα επί του θέματος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελείς κατά Πολάκη – Παπαγγελόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Πιτσιλής: Τι αλλάζει σε επιστροφές φόρου και κατασχέσεις λογαριασμών

    MH XAΣΕΤΕ: «Πονοκέφαλος» για το Μαξίμου διαπλοκή και αναποτελεσματικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ