• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η νέα μου στρατηγική εντός και εκτός συνόρων

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις»


    Με μία εξόρμηση στην “καρδιά” του αγροτικού κόσμου της χώρας ξεκινά την υλοποίηση της νέας του στρατηγικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίας στρατηγικής που συνοψίζεται στη φράση “άνοιγμα στο λαό”.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, περνώντας μεταξύ άλλων από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Εκεί θα ακούσει τα προβλήματα των αγροτών, όμως δε θα μείνει σε ρόλο ακροατή. Αντίθετα, στο πλαίσιο της νέας του στρατηγικής, θα περάσει στους πολίτες το μήνυμα ότι η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος δεν θα έρθει από μόνη της, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να την “αγκαλιάσουν”, και στο πλαίσιο αυτό θα επαναλάβει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά, τις οποίες, όπως λένε στη Συγγρού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να υλοποιήσει.

    Αυτό που αλλάζει στην τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, που παραμένει επίκαιρο. Είναι η αξιοποίηση ενός στοιχείου που φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται από τους πολίτες ικανότερος και πιο αξιόπιστος από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το σημαντικό ατού ποντάρει το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, και αυτός είναι και ο λόγος που στο εγγύς μέλλον θα δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να “οργώνει” την Ελλάδα, προσεγγίζοντας όλους αυτούς τους απλούς πολίτες που χωρίς να “φωνάζουν” την υποστήριξή τους στον πρόεδρο της ΝΔ, τον εμπιστεύονται περισσότερο από τον πρωθυπουργό, έστω και σιωπηρά.

    Με τις κινήσεις αυτές ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για τη νίκη του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Ανεξάρτητα από το πότε θα διεξαχθούν αυτές. Θέλει επίσης να ενισχύσει το “πρωθυπουργικό” του προφίλ, εν όψει ενός φθινοπώρου που προβλέπεται “καυτό” πολιτικά.

    Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει τα… δίχτυα του και στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει επαφές με νέους σε ηλικία επικεφαλής κεντροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων που είτε είναι σήμερα ηγέτες χωρών είτε προβλέπεται σύντομα να ανέλθουν στην εξουσία, όπως είναι ο 31χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, και ο Λίο Βάραντκαρ, που πρόσφατα έγινε ο νεώτερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιρλανδίας στα 39 του χρόνια.

    Στόχος των επαφών αυτών είναι να δημιουργηθούν δεσμοί που θα αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμοι όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για τις συμμαχίες της επόμενης μέρας που θα δώσουν την απαραίτητη στήριξη στην Ελλάδα για να ακολουθήσει την ορθή πορεία προς το μέλλον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έγγραφα – φωτιά: Ο Τσίπρας δίνει 55.500 το μήνα σε υπερωρίες για μετακλητούς υπαλλήλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DW: Να αναγνωρίσει ο Τσίπρας την υποχρέωση αποπληρωμής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Λεμονή: «Νόμιζαν ότι έγιναν Λάτσηδες επειδή πουλούσαν παπούτσια στην κ. Λάτση»



    ΣΧΟΛΙΑ