• Top Stories

    CNBC: Στο 40% αυξήθηκε η πιθανότητα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    ΔΝΤ

    Christine Lagarde. Επικεφαλης ΔΝΤ


    Αυξάνουν οι πιθανότητες ένταξης του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC, το οποίο μίλησε με κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

    «Το ΔΝΤ έχει επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τονίζει, την ώρα που μια δεύτερη πηγή υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έχουν αυξηθεί στο 40% από 20% που ήταν πριν από μερικές εβδομάδες.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παραμένουν ορισμένα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ευρωζώνης και Ταμείου.

    Στο δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο κάνει εκτενή αναφορά στις διαφορές που χωρίζουν ΔΝΤ και Ευρωζώνη, αναφορικά τόσο με το πρωτογενές πλεόνασμα όσο και με την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Το Ταμείο εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ και όχι στο 3,5% που είναι ο στόχος του τρίτου μνημονίου. Εάν Ευρωζώνη και ελληνική κυβέρνηση επιμείνουν στο 3,5%, τότε το Ταμείο ζητά τη λήψη μέτρων για το διάστημα 2019-2020 (δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος), τα οποία αντιστοιχούν στο 2% του ελληνικού ΑΕΠ.

    Το ίδιο το ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του CNBC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύπρος: Σε «ΒΒ+» αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητά της η S&P

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤτΕ: Και επίσημα στην FPS της Eurobank η δεύτερη άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η χώρα είναι μετέωρη και πάει να γίνει παρίας»



    ΣΧΟΛΙΑ