• Ελλάδα

    Τσίπρας στο ΣΕΒ: Οι πιστωτές έχουν ηθικό και νομικό καθήκον να αναλάβουν τις ευθύνες τους (video)

    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    «Είναι τιμή μου να απευθύνω χαιρετισμό στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του ΣΕΒ», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων, όπου είναι κεντρικός ομιλητής.

    «Ήταν το 1097 όταν ξεκίνησε η παρουσίας σας ως κοινωνικός εταίρος σε εποχή που η χωρά ήταν επί επιτροπεία… Σήμερα το αίτημα μιας βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και το εθνικό σχέδιο ριζικών αλλαγών παραμένουν σε εκκρεμότητα, τα χρόνια της κρίσης απέδειξαν σε όλους μας ότι το προηγούμενο παραγωγικό μοντέλο απέτυχε, οφείλουμε να το επανασχεδιάσουμε εάν θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

    Τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση ζητάει από «την άλλη πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές με αξιώσεις, Καθαρή λύση για την ελληνική πλευρά είναι εκείνη που δεν θα δημιουργεί ανασφάλεια στους επενδυτές. Αυτή τη στιγμή τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αυτή τη λύση».

    «Αρχικά η Ελλάδα να βγει δοκιμαστικά στις αγορές ώστε μετά το 2017 να βγούμε στις αγορές και να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα. Η Ελλάδα θα κάνει αποδεκτή λύση που θα εγγυάται την έξοδο της στις αγορές και με βιώσιμους όρους πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Υπάρχει αναγνώριση από την πλειοψηφία των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πιστωτές συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν καθήκον ηθικό και νομικό να το κάνουν. Υγιείς δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να συμβάλλουν για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Ας προσέλθουμε σ ένα διάλογο, παρά τις γνωστές διαφωνίες και απόψεις μας με αμοιβαίο σεβασμό στον συνομιλητή και τις βασικές αξίες της δημοκρατίας. Αυτές της ημέρες κρίνεται το μέλλον της οικονομίας για πολλές δεκαετίες .Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε ένα εθνικής σημασίας στόχο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυστική συνεδρίαση Τσίπρα – Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπαν για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nicola Giammarioli (ESM): Η Ελλάδα εστιάζει υπερβολικά στην ελάφρυνση του χρέους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντάισελμπλουμ: «Υπάρχουν εκκρεμότητες για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν»



    ΣΧΟΛΙΑ