• Top Stories

    Κώστας Χρυσόγονος: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο θα πάμε σε στάση πληρωμών

    Κώστας Χρυσόγονος

    Κώστας Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Εικόνες του καλοκαιριού του 2015 έφεραν στο μυαλό οι προειδοποιήσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Φθιώτιδας, Star FM.

    Ο κ. Χρυσόγονος προειδοποίησε πως μια νέα καθυστέρηση στην αξιολόγηση θα μπορούσε να προκαλέσει άδειασμα των ταμείων και στάση πληρωμών.

    «Θα πρέπει να στραγγίξουν όλα τα κρατικά ταμεία, να σταματήσουν οι πληρωμές σε όλους τους πιστωτές του δημοσίου, πράγμα το οποίο θα έχει άκρως δυσάρεστες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και θα καταστήσει ανέφικτη την επίτευξη του στόχου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος για την περίπτωση που η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

    Ωστόσο, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Απριλίου, διότι διαφορετικά το άλλο θα είναι στις 22 Μαΐου και στη συνέχεια στις 15 Ιουνίου και εκεί πλησιάζει επικίνδυνα ο Ιούλιος, που πρέπει να γίνουν μεγάλες πληρωμές τοκοχρεολυσίων κοντά στα 7 δισ. ευρώ και είτε δεν θα μπορέσουν να βρεθούν ή θα βρεθούν με αίμα και άμμο», είπε ο κ. Χρυσόγονος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ – Ποιοι κατέθεσαν προσφορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιούνκερ απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: Το κοινωνικό κεκτημένο της ΕΕ εφαρμόζεται και στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Κοντονής: Ερωτηματικά προκαλεί η παραίτηση Ράικου



    ΣΧΟΛΙΑ