• Πολιτική

    ΔΝΤ: «Δεν έχουμε επαφή με την αντιπολίτευση, αλλά έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση»

    Λαγκάρντ ΔΝΤ Ράις

    Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος ΔΝΤ


    Διευκρινήσεις για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, αναφορικά με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ από την Νέα Δημοκρατία για ψήφιση των νέων μέτρων έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ράις ξεκαθάρισε πως δεν αποκλείεται το Ταμείο να ζητήσει συναίνεση από την αντιπολίτευση, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη συμφωνία στην κατεύθυνση του προγράμματος.

    «Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει ισχυρή ιδιοκτησία για την επιτυχία του προγράμματος. Δεν έχουμε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά είναι αλήθεια πως έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό»

    Ο κ. Ράις ανέφερε ότι οι συζητήσεις είναι ζωντανές, έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά κυρίως στα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. «Έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Χωρίς να δίνει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των συζητήσεων, ο κ. Ράις σημείωσε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες μεταξύ των αρχών και των θεσμών. Το ΔΝΤ είναι εκεί. Οι συζητήσεις είναι ζωντανές. Δεν θα κάνω υποθέσεις για τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, αλλά κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ESM: Δεν αποκλείεται να ζητηθούν προαπαιτούμενες πράξεις από την ελληνική κυβέρνηση πριν τη συμφωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματικές εξελίξεις! Ενισχύονται με έκτακτη ρευστότητα από τον ELA οι ελληνικές τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδωνις Γεωργιάδης: Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, θα τηρήσουμε την συμφωνία



    ΣΧΟΛΙΑ