• Πολιτική

    SHIPPING FOCUS: Δεν πουλάει ο Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Φήμες η πώληση των δύο τάνκερ της Gener8 Maritime

    Πηγές που πρόσκεινται στη ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου, διαψεύδουν τις φήμες ότι προχώρησε στην πώληση των παλαιότερων δεξαμενόπλοιων του στόλου της -τα aframaxes Gener8 Elektra (χωρητικότητας 106.560-dwt) και Gener8 Daphne (χωρητικότητας 106.548-dwt), αμφότερα κατασκευής 2002. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν τις συζητήσεις πρόωρες καθώς καμιά συμφωνία δεν έχει υπογραφεί.

    Νέο δεξαμενόπλοιο για την Tsakos Shipping & Trading;

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Τη ναυτιλιακή Tsakos Shipping & Trading, συμφερόντων του Νίκου Τσάκου, συνδέουν brokers που επικαλείται το TradeWinds με την εξαγορά του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου Mare Action (χωρητικότητας 37.467-dwt και κατασκευής 2005) από τη Marenave Schiffahrts για το ποσό των 10,5 εκατ. δολαρίων. Αν η εξαγορά ισχύει, τότε, σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική εταιρεία Clarksons, το ποσό αυτό μαρτυρά περαιτέρω μείωση για τις αξίες των συγκεκριμένων πλοίων.

    H HNA εξαγοράζει τη HSH Nordbank;

    Ο κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος HNA φημολογείται ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της γερμανικής τράπεζας HSH Nordbank, καθώς αποτελεί έναν από τους 5 υποψήφιους αγοραστές που κατέθεσαν προσφορές, σύμφωνα με τις Financial Times. Η πώληση της τράπεζας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το Φεβρουάριο του 2018.

    Με LNG κινούνται τα νέα tankers της AET

    Η ναυτιλιακή AET από τη Μαλαισία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως εναλλακτικό καύσιμο για τα τέσσερα νεότευκτα δεξαμενόπλοια τύπου aframax που κατασκευάζει αυτή την περίοδο στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries (SHI). Σύμφωνα με τον πρόεδρο Yee Yang Chien, το LNG θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως θαλάσσιο καύσιμο τα επόμενα χρόνια.

    Πούλησε το τελευταίο της handymax η Eagle Bulk

    Η ναυτιλιακή Eagle Bulk Shipping επιβεβαίωσε την πώληση του φορτηγού πλοίου τύπου handymax Sparrow (χωρητικότητας 48.220-dwt και κατασκευής 2000) για το ποσό των 4,8 εκατ. δολ. Με αυτή την πώληση αποχώρησε πλήρως από τον τομέα των bulkers αυτού του τύπου, ενώ το Sparrow ήταν το 6ο παλαιότερης κατασκευής πλοίο της που έχει πουλήσει η ναυτιλιακή μέχρι σήμερα.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα (3/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1282 (-15)
    • Baltic Cape Index (BCI): 2518 (-79)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1379 (+5)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 882 (ΝΑ)
    • Baltic Handysize Index(BSHI): 541 (+1)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Έχει δώσει 662 εκατ. δολ. για 14 πλοία – Ραγδαία πτώση της μετοχής της DryShips κατά 18,79%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Κολλάκης: Τέσσερα νέα πλοία παρήγγειλε η Chartworld σε κινεζικά ναυπηγεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Έτοιμη για deal με νεότευκτο πλοίο η Cardiff Marine



    ΣΧΟΛΙΑ