• Πολιτική

    Σύντομη συνάντηση με τον Τσίπρα είχε ο Ιερώνυμος λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

    • NewsRoom


    Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας για το κρίσιμο ζήτημα της «συμφωνίας» μεταξύ της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου για τη μισθοδοσία των κληρικών και την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας.

    Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η επίσκεψη του πατριάρχει Αντιόχειας και Πάσης Ανατολής Ιγνάτιου-Εφραίμ του δεύτερου,  στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνόδεψε τον Πατριάρχη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με τους δυο άντρες να έχουν μια σύντομη συνομιλία.

    Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο σύνολο των 82 ιεραρχών της Εκκλησίας στης Ελλάδος, αναφορικά με το ζήτημα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. Η Ιερά Σύνοδος προσπάθησε να μειώσει τις έντονες αντιδράσεις, τόσο των ιεραρχών όσο και των απλών κληρικών, κάνοντας λόγο για «πρόθεση συμφωνίας», την ώρα που ο πρωθυπουργός, από το βήμα της βουλής την Τετάρτη, επέμεινε να χρησιμοποιεί τον όρο «συμφωνία» την οποία μάλιστα όπως ανέφερε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «δεν την έκανε μόνος του αλλά μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο».



    ΣΧΟΛΙΑ