• Πολιτική

    Νέα πρόκληση: Σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα διαθέτει η Τουρκία


    Η Τουρκία διαθέτει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα, με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή, του Çaka Bey, ο οποίος -όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι- από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά.

    Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, επικαλούμενη μυστικά έγγραφα, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

    Η Nordic Monitor συχνά παρουσιάζει απόρρητα έγγραφα τα οποία φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Ερντογάν.

    Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος (πρώην στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Today’s Zaman, η οποία έπαψε να λειτουργεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016), Abdullah Bozkurt.

    Σύμφωνα με παρουσίαση που εκπονήθηκε από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για την επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές συνέταξε σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία “TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi”.

    Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης (του σχεδίου εισβολής) και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.



    ΣΧΟΛΙΑ