• Ελλάδα

    Νέα καταγγελία-καταπέλτης για τις ευθύνες της κυβέρνησης: Όταν έδιναν «σόου», γνώριζαν για τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους!

    • NewsRoom


    Την ώρα που η κυβέρνηση έδινε επικοινωνιακό σόου, το βράδυ της μοιραίας για εκατοντάδες συνανθρώπους μας μέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι, ήταν ήδη γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί, επιβεβαιώνει άλλη μία σοβαρότατη καταγγελία που έρχεται να προστεθεί στη σωρεία των καταγγελιών που καθιστούν πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση γνώριζε το μέγεθος της τραγωδίας. Κι αν δεν το γνώριζε, θα έπρεπε να το γνωρίζει…

    Η νέα καταγγελία έρχεται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑτος, δήλωσε ότι το μόλις 6 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του λόγω της φωτιάς έφτασε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 22:10 το βράδυ της Δευτέρας, δηλαδή πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του συντονιστικού της κυβέρνησης!

    Επικαλούμενος το βιβλίο καταγραφής νεκρών του νοσοκομείου, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι στις 22:59 έχει καταγραφεί πως το βρέφος «αεροβαπτίστηκε, πήρε όνομα και πήγε στο νεκροθάλαμο».

    «Στις 22:10 προσήλθε στο νοσοκομείο άγνωστο βρέφος από την περιοχή Μάτι και από κάτω γράφεται η λέξη θάνατος. Στο βιβλίο νεκρών έχει καταγραφεί ότι ότι προσεκομίσθη ένα βρέφος 6 μήνων άσφυγμο, απνοϊκό με συνοδεία διασωστών από την περιοχή της Νέας Μάκρης. Εκλήθη η ομάδα από τις ΜΕΘ που κάνει τις διασωληνώσεις και επί μισή ώρα προσπάθησε να το επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα», είπε ο κ. Γιαννάκος.

    Τις πληροφορίες του κ. Γιαννάκου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Δημοσθένη Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είπε «το παιδί που κατέληξε ήρθε γύρω στις 10 το βράδυ». Όπως είπε από τις 18:30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας ερχόντουσαν παιδιά από το Μάτι με την πρώτη διακομιδή, ένα παιδί με εγκαύματα, να έχει γίνει στις 20:00».

    Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό που γίνεται γνωστό ότι είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο από το Μάτι πριν να ξεκινήσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού σόου στο ΚΕΠΙΧ της πυροσβεστικής.

    Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη ότι στο Σισμανόγλειο είχαν μεταφερθεί δύο νεκροί με τον δεύτερο να προσκομίζεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

    Απίστευτος ο διοικητής του Σισμανογλείου: «Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός, είχα άλλα πράγματα»!

    Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η δήλωση του διοικητή του Σισμανογλείου, Μανώλη Κουταλά, ο οποίος, σε ερώτηση που του έγινε, απάντησε πως «δεν θυμάται πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο», γιατί… είχε άλλα πράγματα να κάνει.

    Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Κουταλάς αποφεύγει ουσιαστικά να επιβεβαιώσει ότι η πρώτη σορός από τη φονική φωτιά έφτασε στο νοσοκομείο του πριν από τις 11 το βράδυ, πριν δηλαδή από την έναρξη του συντονιστικού της «μαύρης Δευτέρας» υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

    Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ότι η πρώτη σορός έφτασε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, είπε «όχι δεν επιβεβαιώνω. Δεν θυμάμαι γιατί είχα άλλα πράγματα. Είχαμε προσαγωγές ασθενών, εγκαυματίες, διασωληνώσεις».

    «Σε μια κατάσταση των επειγόντων που δέχεσαι ασθενείς από την κυρίως εφημερία, αλλά και ασθενείς και εγκαυματίες αυτό που κοιτάει εκείνη την ώρα ο διοικητής είναι να είναι σωστές όλες οι υποδομές» συνέχισε να υπεκφεύγει ο διοικητής του Σισμανογλείου υποστηρίζοντας ότι «όλα είναι καταγεγραμμένα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

    Παρόμοιας λογικής ήταν η απάντηση του στο ερώτημα για το πότε ξεκίνησε να ετοιμάζεται από το νοσοκομείο του ο ειδικός νεκροθάλαμος καθώς στην απάντησή του είπε «δεν θυμάμαι πότε μας δόθηκε η εντολή για να ετοιμάσουμε την ειδική αίθουσα του νεκροθαλάμου, ενδεχομένως να έγινε γύρω στις 12».

    Ο κ. Κουταλάς, τέλος, είπε ότι «δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε τίποτα, κινήθηκαν όλα όπως προβλέπουν οι διαδικασίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ολέθριο λάθος που εγκλώβισε τον κόσμο στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση: ΝΑΙ! Είναι κυνικοί, είναι αδιάφοροι και φιλοχρήματοι



    ΣΧΟΛΙΑ