• Πολιτική

    Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Τουρκία: «Θα επιμείνουμε στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών»

    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Νέα επίθεση κατά της Αθήνας εξαπέλυσε η Άγκυρα, με αφορμή την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Σε νέα ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι χώρα που παρέχει «ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες» και επιμένει στην έκδοση των 8 στρατιωτικών προκειμένου να δικαστούν στην πατρίδα τους.

    Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει αρνηθεί επανειλημμένα να επιστρέψει τους «οχτώ προδότες» και κάνει αναφορά σε προηγούμενες εκκλήσεις της Άγκυρας  «να μην επαναληφθούν τα λάθη της ελληνικής δικαιοσύνης».

    «Παρόλα αυτά, μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους τους 7 φυγόδικους τις ημέρες που πέρασαν. Η απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών δεν μπορεί να εξηγηθεί ως διοικητική απόφαση σχετικά με τη διάρκεια της κράτησης», επισημαίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Με αυτή την εξέλιξη, οι πραξικοπηματίες θα μπορούν να κινούνται ελεύθεροι στην Ελλάδα. Ετσι, η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι είναι μια χώρα που παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες», συνεχίζει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι αυτή η κίνηση δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας.

    «Θα επιμείνουμε στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην αποφασιστικότητά μας να δικαστούν στη χώρα μας», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργή στην Άγκυρα για την απελευθέρωση των αξιωματικών: «Νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθεροι και οι τελευταίοι 4 Τούρκοι στρατιωτικοί

    ΜΗΥ ΧΑΣΕΤΕ: Οργισμένη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Τουρκίας για την απόφαση του ΣτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ