• Πολιτική

    Νέα επεισόδια στον Έβρο: Μετανάστες πετούν μολότοφ και βάζουν φωτιές

    • NewsRoom


    Νέα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν πρόσφυγες και μετανάστες από την τουρκική πλευρά έχουν ανάψει μεγάλες φωτιές, πετούν βόμβες μολότοφ και επιχειρούν να ρίξουν το φράχτη.

    Οι ελληνικές αρχές κάνουν εκτεταμένη ρίψη χημικών γίνεται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους εμποδίσουν την είσοδο.

    Ομάδες μεταναστών και προσφύγων βρέθηκαν στη συνοριογραμμή και πέταξαν πέτρες και χημικά προς τους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι απαντούν με τον ίδιο τρόπο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει οχήματα μεταφοράς τους προσωπικού την ώρα που πίσω από το τουρκικό φυλάκιο βρίσκονται τουλάχιστον 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

    Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Frontex οι οποίες προσφάτως εντάθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

    Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, η νέα εστία έντασης εντοπίζεται στην περιοχή των Πετράδων, κοντά στο Πύθιο Έβρου. Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει φράχτης, αλλά μόνο στενά περάσματα, από τα οποία οι μετανάστες επιχειρούν να μπουν στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί νωρίτερα στο σημείο, από το Παζάρ Κιουλέ, με λεωφορεία από τους Τούρκους.

     



    ΣΧΟΛΙΑ