• Πολιτική

    ΝΔ: Στόχος η ολική επικράτηση στις Περιφέρειες

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Ψηλά θέτει τον πήχη η Νέα Δημοκρατία εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου.

    Μετά την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής, τώρα επόμενος στόχος του «γαλάζιου» επιτελείου είναι να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία Περιφέρεια. Κρίσιμες θεωρούνται οι αναμετρήσεις στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια Νησιά, στη Στερεά Ελλάδα, στη Δυτική Ελλάδα, όπως και την Αττική. Τις Περιφέρειες αυτές διεκδικούν οι Παναγιώτης Νίκας, Ρόδη Κράτσα, Φάνης Σπανός, Νεκτάριος Φαρμάκης και Γιώργος Πατούλης.

    Οι υποψήφιοι που έχουν την στήριξη της ΝΔ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σήμερα, στην πρώτη παρουσία του στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά την επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

    Μεγάλες μάχες θα δοθούν τόσο στην Πελοπόννησο, για να στηριχθεί ο Παναγιώτης Νίκας κόντρα στον Πέτρο Τατούλη, όπως και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την επικράτηση της Ρόδης Κράτσα, εναντίον του Θ.Γαλιατσάτου. Τα Ιόνια Νησιά και η Αττική ήταν οι δύο περιφέρειες που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

    Στην Αττική τα προγνωστικά είναι υπέρ του Γιώργου Πατούλη που πήρε μεγάλο προβάδισμα από τον πρώτο γύρο. Το ίδιο, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, ισχύει και για τον κ. Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα, που μάχεται να κερδίσει τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς και για τον κ. Σπανό που θα αντιμετωπίσει τον γνωστό ηθοποιό και νυν δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.

    Πιο σύνθετη για τους επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας είναι η εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου οι νυν περιφερειάρχες Χριστιάννα Καλογήρου και Χρήστος Μέτιος θα βρεθούν αντιμέτωποι με αντιπάλους τους Κ. Μουντζούρη και Χ. Τοψίδη που κατέβηκαν χωρίς χρίσμα αλλά κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

    Όπως τόνισε χθες μιλώντας στους τομεάρχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα στελέχη πρέπει να στηρίξουν τους υποψηφίους της ΝΔ στον β’ γύρο, με στόχο την καθολική επικράτηση στις περιφέρειες.

    Μετά την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, στην οδό Πειραιώς επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση καθώς η ΝΔ επικράτησε σε όλες σχεδόν τις ομάδες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος, είπε ότι εν όψει εθνικών εκλογών η ΝΔ δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις, αλλά θα επιχειρήσει να πείσει περισσότερους Έλληνες για το σχέδιό του. «Οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης» είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ