• Πολιτική

    ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Αχτσιόγλου ομολόγησαν πως οι μειώσεις συντάξεων έγιναν «για το δημόσιο συμφέρον»

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας

    Έφη Αχτσιόγλου


    Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία ( ΝΔ ) με αφορμή την έφεση του Υπουργείο Εργασίας κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για την επιστροφή τμήματος εκτων περικοπών προς τους συνταξιούχους.

    Η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ πως πλέον «ομολόγησε» μέσω της έφεσης, πως οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις κατά τα πρώτα δύο μνημόνια έγιναν «για το δημόσιο συμφέρον», προκειμένου να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τη ΝΔ, αποδεικνύεται πως η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή των αγανακτισμένων, ήταν «ασύστολα ψεύδη τα οποία οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

    «Ας βρουν επιτέλους το θάρρος να ζητήσουν έστω και σήμερα μία συγγνώμη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της ΝΔ:

    «Χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να ομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μειώσεις των συντάξεων στα δύο πρώτα μνημόνια έγιναν “για το δημόσιο συμφέρον” και για να αποτραπεί η “πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών όλων των Ελλήνων”. Αυτά επί λέξει παραδέχεται πια η κ. Αχτσιόγλου στην έφεση που άσκησε κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζουν επιστροφή τμήματος των μειώσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

    Αυτοί που έστησαν πολιτικές καριέρες στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ασύστολα ψεύδη οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ας βρουν επιτέλους το θάρρος να ζητήσουν έστω και σήμερα μία συγγνώμη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορυμαγδός αιτήσεων από συνταξιούχους για τα αναδρομικά-Μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: Τι σηματοδοτούν οι επόμενες 20 ημέρες για τις συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ