• Πολιτική

    ΝΔ σε Μαξίμου: Το θέμα με το BBC είναι εξαιρετικά σοβαρό, η επίθεση σας δεν πείθει κανένα

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    «Επειδή το BBC δεν είναι Documento και επειδή όσα γράφει τα διαβάζει η διεθνής κοινότητα, ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα» τονίζει η ΝΔ απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

    Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτει πως «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν.»

    Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να επιτεθεί στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Μαξίμου: Η ΝΔ τζογάρει στα εθνικά θέματα

    Σε νέα του απάντηση  το Μαξίμου επιμένει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι αυτή που ανοίγει ζήτημα αναγνώρισης «Μακεδονικής μειονότητας» ενώ κάνει λόγο για ανύπαρκτο θέμα. Παράλληλα επιτίθεται για μια ακόμη φορά στη ΝΔ.

    Αναλυτικά:

    «Θα ήταν ανάξιο νέας απάντησης, αν δεν ήταν βαθιά λυπηρό, εθνικά ανυπόφορο και κυρίως αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες που εκστομίζουν να έχουν μία κάποια θεσμική βαρύτητα.

    Τους καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα.

    Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και καταλήγει.

    «Ας σταματήσουν επιτέλους να αναπαράγουν και να διαφημίζουν ανοησίες περί δήθεν ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας».

    Και κυρίως ας κατανοήσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που με μένος πολέμησαν, είναι αυτή που βάζει οριστικά τέλος σε παρόμοιες ανύπαρκτες υποθέσεις»

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύελλα αντιδράσεων για το προκλητικό δημοσίευμα του BBC: «Σλαβομακεδόνες, μια αόρατη μειονότητα στην Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΑΛ για δημοσίευμα BBC: Μεγάλες οι ευθύνες του Τσίπρα, θα αντιδράσει;



    ΣΧΟΛΙΑ