• Ελλάδα

    ΝΔ: Ο Υπουργός- καναλάρχης Ν. Παππάς δε μπορεί να διαχειριστεί ούτε την ΕΡΤ

    • NewsRoom


    Η παντελής αδυναμία του “Υπουργού- καναλάρχη” – σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία – Νίκου Παππά να διαχειριστεί το ζήτημα της ΕΡΤ, μετά την απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου, είναι το νέο πεδίο μάχης για την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, θέση την οποία ανέλαβε ο Παναγιώτης Τσούτσιας, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες του πρώτου, ο οποίος τη Δευτέρα 24/10 άφησε σαφείς αιχμές και υπονοούμενα για “δουλειές” στη Δημόσια Τηλεόραση.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

    “Ο Υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς, που θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χρησιμοποιώντας κάθε μέσον προκειμένου να επιβάλει το αντισυνταγματικό νομοθέτημά του, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα την εποπτεία του οποίου έχει.
     
    Οι καταγγελίες του μέχρι χθες Διευθυντή Ειδήσεων για ”δουλειές” στην Ε.Ρ.Τ. είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την εποχή του υποτιθέμενου ηθικού πλεονεκτήματος στο στάδιο της ηθικής απαξίωσής του.
     
    Σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες αυτές πρέπει να ερευνηθούν άμεσα  και να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις”. 

    Παράλληλα, οι νέες προσθήκες στο δυναμικό της ΕΡΤ συνεχίζονται με τον Λάμπη Ταγματάρχη να δίνει το πράσινο φως μεταξύ άλλων για Μανώλη Κοττάκη και Πηνελόπη Γαβρά. Οι προσθήκες μάλιστα αυτών φιλοδοξούν να αποτελέσουν το μεγάλο άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα δημόσια τηλεόραση.

    Μανώλης Κοττάκης και Πηνελόπη Γραβρά είναι γνωστό ότι πρόσκεινται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Γραβρά μάλιστα, υπήρξε διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, με απόφαση του τότε Προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ο Μανώλης Κοττάκης μεταξύ άλλων, έχει υπάρξει αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ενώ συμμετείχε στον ομαδικό τόμο “Αγώνας Ιδεών” με κείμενα για την Κεντροδεξιά, που επιμελήθηκε η πρώην υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

    Στο σχεδιασμό της η ΕΡΤ1 περιλαμβάνει μία απογευματινή εκπομπή, που θα αποτελεί μία μεικτή παραγωγή ΕΡΤ και ιδιωτικής εταιρείας. Στην εκπομπή αυτή θα αναλύονται τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, με τη συμμετοχή των Δημήτρη Τρίμη, Μανώλη Κοττάκη, Σεραφείμ Κοτρώτσου, Γιώργου Καπόπουλου, Αναστασίας Γιάμαλη, Πηνελόπης Γαβρά και Νίκου Παναγιωτόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνος Σκουρλέτης: Αρχηγός σε αναμονή;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε συναγερμό στη ΝΔ, αναμένουν εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απαράδεκτο: Η ΟΣΥΠΑ εναντίον της Fraport που θέλει να φτιάξει τα ελληνικά αεροδρόμια



    ΣΧΟΛΙΑ