• Πολιτική

    ΝΔ: Υστερόβουλη η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Ανακοίνωση σε αυστηρούς τόνους εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση όπου καταψηφίστηκε τη αναθεώρηση του άρθρου 30. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση η αλλαγή της πρώτης παραγράφου του άρθρου 30 ήταν απαραίτητη για τη δυνατότητα εκλογής προέδρου από τον λαό.

    Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης με εμφανής υστεροβουλία. Παράλληλα ζητά από την «κυβέρνηση κουρελού» και τον Αλέξη Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμα και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

    «Η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία. Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό.

    Είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014.

    Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών.

    Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κι όλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν πέρασε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό! 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή! Πέρασε η αναθεώρηση του Άρθρου 3 με 151 βουλευτές!



    ΣΧΟΛΙΑ