• Πολιτική

    ΝΔ: «Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε κομματικό βιλαέτι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου»

    • NewsRoom


    Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης προχωρά η Νέα Δημοκρατία, την οποία και κατηγορεί πως δια του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη επιχειρεί να ελέγξει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με μονομερή αλλαγή της σύμβασης που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με το ομώνυμο ίδρυμα.

    Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «ο στόχος δεν είναι άλλος από την τοποθέτηση γενικού διευθυντή της επιλογής του υπουργού Υγείας ώστε το νοσοκομείο-πρότυπο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, να μετατραπεί σε κομματικό βιλαέτι για κάθε είδους ρουσφέτια».

    Σύμφωνα με τη ΝΔ η κυβέρνηση προσβάλλει το δωρητή και αποτρέπει ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν θετικό αντίκτυπο για το κοινωνικό σύνολο προσθέτοντας πως η ΝΔ «δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να στερήσει από τους Βορειοελλαδίτες τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που παρέχει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εδώ και 20 χρόνια».

    Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, είχε επισημάνει ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου «σε μια πρωτοφανή κίνηση σαμποταρίσματος της πολιτικής του Υπουργείου προσέφυγε στο ΣτΕ για τον νέο κανονισμό του Νοσοκομείου – λόγω της αλλαγής τρόπου ορισμού του Γενικού Διευθυντή – ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προκηρύξει τις εννιά θέσεις που προβλέφθηκαν για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

    Ο κ. Πολάκης απέδωσε ειδικά ευθύνες για την κατάσταση στον κ. Παπά, λέγοντας πως εντός αυτού του νέου συμβολαίου που επιχειρεί να διαμορφωθεί το χώρο της Υγείας, δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν στη διατήρηση της αδιαφάνειας και διατήρησης μικρό εξουσιών.

    Στην απάντησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς, κάλεσε τον κ. Πολάκη εάν έχει διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία στο Παπαγεωργίου, να την καταθέσει άμεσα και συγκεκριμένα στον αρμόδιο εισαγγελέα: «Πιστεύω πως όλα αυτά εκπορεύονται από την πληροφόρηση που έχετε από τα τρία από εσάς διορισμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και στοχεύουν σε ό,τι τους ενοχλεί. Στην αποκαθήλωση του Προέδρου που αντιστέκεται στην προτεινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Εάν έχετε διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία στο Παπαγεωργίου θα πρέπει να την καταθέσετε άμεσα και συγκεκριμένα στον αρμόδιο εισαγγελέα».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάντηση του προέδρου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στον Πολάκη: «Όσα λέτε είναι ατεκμηρίωτα και αόριστα»



    ΣΧΟΛΙΑ