• Πολιτική

    Απάντηση του προέδρου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στον Πολάκη: «Όσα λέτε είναι ατεκμηρίωτα και αόριστα»

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Με γραπτή απάντησή του στις κατηγορίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς, δίνει τη δική του εκδοχή για το θέμα της αλλαγής του τρόπου διορισμού του Γενικού Διευθυντή στο νοσοκομείο, αλλά και για το θέμα της προκήρυξης των εννιά θέσεων για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης, σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, είχε επισημάνει ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου «σε μια πρωτοφανή κίνηση σαμποταρίσματος της πολιτικής του Υπουργείου προσέφυγε στο ΣτΕ για τον νέο κανονισμό του Νοσοκομείου – λόγω της αλλαγής τρόπου ορισμού του Γενικού Διευθυντή – ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προκηρύξει τις εννιά θέσεις που προβλέφθηκαν για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

    Ο κ. Πολάκης απέδωσε ειδικά ευθύνες για την κατάσταση στον κ. Παπά, λέγοντας πως εντός αυτού του νέου συμβολαίου που επιχειρεί να διαμορφωθεί το χώρο της Υγείας, δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν στη διατήρηση της αδιαφάνειας και διατήρησης μικρό εξουσιών.

    Στην απάντησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο κ. Παπάς καλεί τον κ. Πολάκη εάν έχει διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία στο Παπαγεωργίου, να την καταθέσει άμεσα και συγκεκριμένα στον αρμόδιο εισαγγελέα: «Πιστεύω πως όλα αυτά εκπορεύονται από την πληροφόρηση που έχετε από τα τρία από εσάς διορισμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και στοχεύουν σε ό,τι τους ενοχλεί. Στην αποκαθήλωση του Προέδρου που αντιστέκεται στην προτεινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Εάν έχετε διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία στο Παπαγεωργίου θα πρέπει να την καταθέσετε άμεσα και συγκεκριμένα στον αρμόδιο εισαγγελέα».

    Ο κ. Παπάς χαρακτηρίζει ως «ατεκμηρίωτα και αόριστα» τα όσα αναφέρει ο κ. Πολάκης περί μικροπολιτικών παιχνιδιών, αδιαφάνειας και εκβιασμών, τονίζοντας ότι αυτά είναι παντελώς άγνωστα στον τρόπο διοίκησης του Παπαγεωργίου.

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του νοσοκομείου αναφέρει ότι στα 18 χρόνια της παρουσίας του στο ΔΣ του Νοσοκομείου έχουν αλλάξει 14 υπουργοί Υγείας από τις διάφορες κυβερνήσεις, ότι κάθε πολιτική παράταξη που αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας άλλαζε τα τρία μέλη και διόριζε τα δικά της, ενώ παρέμειναν τα τρία μέλη που όρισε το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και εν πολλοίς τα μέλη που όρισε το ΑΠΘ, καθώς ένας μεγάλος αριθμός Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων έχουν εγκατασταθεί στο Παπαγεωργίου.

    Σε ό,τι αφορά στο διορισμό των εννέα ατόμων για το ΤΕΠ, ο κ. Παπάς λέει: «Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και θα συμφωνήσουμε πάραυτα χωρίς, περίεργα, να θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση της προκήρυξης η αποδοχή μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα κριθεί σύντομα από τα ελληνικά δικαστήρια, όπου έχουν προσφύγει τόσο το Νοσοκομείο όσο και το Ίδρυμα Παπαγεωργίου».

    Αναφέρει ακόμα ότι είναι απόλυτα αληθές πως επί των ημερών της παρούσας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας το Νοσοκομείο χρηματοδοτήθηκε, ικανοποιητικά σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, καθώς επίσης και στο πλαίσιο των γενικών δυνατοτήτων σε προσλήψεις προσωπικού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολάκης: Η συνέντευξη τύπου του Γεωργιάδη ήταν σαν τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» αλλάζει «πρόσωπο» με την προσφορά του ΟΠΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ