• Πολιτική

    ΝΔ: Fake news οι δήθεν δηλώσεις Μητσοτάκη για κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Με άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία για μια ακόμα φορά επιχείρησε να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του.

    Η εφημερίδα Δημοκρατία, ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της πως δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων που λαμβάνουν οι μισθωτοί. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του μιλούσε ξεκάθαρα για τον μποναμά του υπερπλεονάσματος, αναφέροντας πως δεν θέλει μια χώρα που οι νέοι να περιμένουν να ζήσουν με επιδόματα.

    Με ανάρτηση του γραφείου τύπου της ΝΔ, η Πειραιώς καταγγέλλει ότι η εφημερίδα “Δημοκρατία”, με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα «ότι λειτουργεί συνειδητά ως “Δούρειος Ίππος” του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας»

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η εφημερίδα διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

    Αναφέρεται, επίσης, πως “όσο για τη “Δημοκρατία”, ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την “Αυγή” και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί”.

    Τι απάντησε η εφημερίδα

    Παρά στην διάψευση η εφημερίδα, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί στη ΝΔ υποστηρίζοντας την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει να υποστηρίζει πως δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλούσε για τον «μποναμά» αλλά για τα δώρα Χριστουγέννων.

    «Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν λογοκρινόμαστε, όποιον και αν ενοχλούμε. Για όλα τα δημοσιεύματά μας, υπάρχει πάντα ατράνταχτη τεκμηρίωση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα υπάρχει σχετική δήλωση on camera», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εφημερίδα “Δημοκρατία” και προσθέτει:

    «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον Αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ, αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».

    Το δημοσίευμα της Δημοκρατίας έσπευσε να το υιοθετήσει πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει και αυτό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για το δώρο Χριστουγέννων και όχι για τα επιδόματα από το υπερπλεόνασμα, όσο κι αν αυτό είναι φανερό από την ομιλία του.



    ΣΧΟΛΙΑ