• Top Stories

    Ώρα 09:55 Αγανακτισμένοι αποχωρούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ

    • NewsRoom


    Στον «αέρα» βρίσκονται οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας καθώς το online σύστημα ακόμα δεν λειτουργεί αν και η διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 7 το πρωί. Ήδη ψηφοφόροι που θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποχωρούν αγανακτισμένοι από τα εκλογικά κέντρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις τελικά το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία στα 833 εκλογικά κέντρα. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αν και παράγοντες της ΝΔ συστήνουν υπομονή ελπίζοντας ότι το σύστημα θα επανέλθει.

    ND 1

    O Μειμαράκης απειλεί 

    Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ ζητά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος στο online σύστημα, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν απολογήθηκαν μέσω twitter και οι υπόλοιποι υποψήφιοι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ζητά να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνιστά στους πολίτες να πάνε στα εκλογικά κέντρα μετά τις 9 και τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά συγγνώμη από τον κόσμο.

    Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για να αποφασιστεί αν μπορεί να υπάρξει τρόπος διευθέτησης του ζητήματος και να διεξαχθούν οι εκλογές που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 το πρωί.

    Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος σε περίπτωση που το σύστημα έπεφτε, αυτό θα σήμαινε αυτόματα ότι θα έπρεπε η διαδικασία να διακοπεί.

    Οι δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως σε μια σειρά από αντικρουόμενες οδηγίες που έχουν σταλεί προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά και στις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε ζητήματα υποδομής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σήμερα δεν υπάρχουν φορτιστές, με αποτέλεσμα να ψάχνουν την τελευταία στιγμή να βρουν προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να μείνουν από μπαταρία.



    ΣΧΟΛΙΑ