• Πολιτική

    Ναύαρχος Αποστολάκης: Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε

    • NewsRoom
    Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

    Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ


    Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες να μην δεχθούν ένα νέο θερμό επεισόδιο τύπου «Ίμια», έστειλε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ.

    Ο ναύαρχος Αποστολάκης, εξήγησε ότι η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων, μεταξύ των οποίων και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο έσπευσε να θέσει τις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας, τις οποίες ανέφερε πως ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση» ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

    «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν έως εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».



    ΣΧΟΛΙΑ