• Πολιτική

    Να ακυρωθεί το άσυλο και του 2ου Τούρκου ζητά η κυβέρνηση

    Τούρκοι αξιωματικοί


    Επιμένει η κυβέρνηση να ζητά ακύρωση ασύλου που χορήγησε διοικητική υπηρεσία.

    Παρά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  (τμήμα αναστολών σε σχηματισμό Ολομέλειας) με την οποία, μεταξύ άλλων, κρίθηκαν αβάσιμοι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί δυσμενούς επηρεασμού  των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας αλλά και ότι η χορήγηση ασύλου είναι μια πράξη φιλική και ανθρωπιστική, σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας διπλή προσφυγή:

    ● Αίτηση ακύρωσης της χθεσινής  απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο και σε 2ο Τούρκο στρατιωτικό.

    ●Αίτηση αναστολής του ασύλου, στην οποία εμπεριέχεται το αίτημα να εκδοθεί άμεσα προσωρινή διαταγή που θα “παγώνει” την ελευθερία του Τούρκου πιλότου.

    Η υπόθεση χρεώθηκε στο ΣΤ’ τμήμα του Διοικητικού Εφετείου.

    Μέσα στις επόμενες ημέρες η πρόεδρος του Τμήματος θα αποφασίσει εάν θα δώσει την προσωρινή διαταγή που ζητά η κυβέρνηση. Ομοίως το ΣΤ’ Τμήμα δεν δεσμεύεται για να εκδώσει απόφαση στο αίτημα αναστολής.

    Αντίθετα, καμία απόφαση για την ακύρωση του ασύλου δεν μπορεί να εκδοθεί εφόσον εκκρεμεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η έκδοση απόφασης για το πρώτο κυβερνητικό αίτημα: την ακύρωση του ασύλου του πρώτου Τούρκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αίτηση ακύρωσης του ασύλου του δεύτερου Τούρκου αξιωματικού θα ζητήσει το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθερος και δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών



    ΣΧΟΛΙΑ