Πολιτική

«Μπηχτές» της Δούρου για Μπακογιάννη: «Εμείς γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα ρεπορτάζ, με αιρετούς να σβήνουν τις φωτιές»

  • NewsRoom
Δούρου

Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής


Με μια ανάρτηση στο Facebook η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου «επανεμφανίστηκε» προκειμένου να απαντήσει στην κριτική που δέχεται για τις ευθύνες της περιφέρειας στην μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι και την απουσία της από την περιοχή.

Η περιφερειάρχης, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, εμφανίζεται φανερά ενοχλημένη τόσο από την κριτική όσο και από την σύγκριση που έγινε μεταξύ της δικής της απουσίας στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι και την παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στην περίπτωση της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Χωρίς να τον αναφέρει, αλλά με ξεκάθαρες αιχμές εναντίον του, η κ. Δούρου μιλά για «στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους», ενώ υποστηρίζει πως η ίδια, από την πρώτη στιγμή, έχει επιλέξει να γυρίσει την πλάτη «στην τηλεοπτική προβολή και τα στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ»!

Τραγική ειρωνεία, βέβαια, είναι πως η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται έναν ακριβώς χρόνο πριν την «δραματική της έκκληση» μέσω της ΕΡΤ που είχε απευθύνει από το Πεντελικό όρος, κατά την περσινή μεγάλη πυρκαγιά εκεί, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του ύφους και της εμφάνισης της περιφερειάρχη.

Η περσινή δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, στις 14 Αυγούστου 2017:

Στη σημερινή της ανάρτηση, πάντως, η Ρένα Δούρου προσπαθεί να παρουσιάσει το έργο της ως αντιστάθμισμα στις ευθύνες της περιφέρειας για την τραγωδία στο Μάτι.

Αναλυτική η ανάρτηση της Ρένας Δούρου αναφέρει: 

Για αρχή…

Εκείνοι που προτάσσουν την παρουσία ή την απουσία από την τηλεόραση, επιχειρούν στρεψοδικία. Επιχειρούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Να την κάνουν ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «κερδίζεται» ή «χάνεται» με όρους επικοινωνίας και με φόντο τα θύματα και τα αποκαΐδια. Αντί να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε – «πατάνε» πάνω σε μια καταστροφή για να αποσπάσουν κομματικά οφέλη. Θεωρούν την τραγική συγκυρία χρυσή ευκαιρία για να κάνουν αντιπολίτευση.

Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε επιλέξει άλλη ρότα. Γυρίσαμε την πλάτη σε στημένα απευθείας ρεπορτάζ, με αιρετούς να… σβήνουν τις φωτιές ή να… υποδεικνύουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής τη δουλειά τους.

Το τίμημα που συνειδητά έχουμε επιλέξει να πληρώσουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προωθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο άσκησης πολιτικής, χωρίς τηλεοπτική προβολή, στημένα ρεπορτάζ και πορτρέτα – αγιογραφίες στα ΜΜΕ, είναι ακριβώς η παρακαταθήκη που θέτουμε για το μέλλον.

Ας καταλάβουν όλοι ότι η σιωπή, η ευπρέπεια, δεν είναι αδυναμία.

Τα ψέματα τέλος λοιπόν.

Παρουσία δεν είναι αυτή που επιβάλλουν οι κάμερες. Παρουσία είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παρουσία είναι η έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Παρουσία είναι το «ρεύμα για όλους». Παρουσία είναι η ανάπλαση του Φαληρικού. Παρουσία είναι οι αξονικοί τομογράφοι και ο σύγχρονος εξοπλισμός στα νοσοκομεία της Αττικής. Παρουσία είναι τα οικολογικά λεωφορεία. Παρουσία είναι η αποκατάσταση των ιστορικών Στρατιωτικών Παραπηγμάτων. Παρουσία είναι η Ηετώνεια Πύλη. Παρουσία είναι οι αποφάσεις για να δώσουμε στην Πυροσβεστική τα μέσα που χρειάζεται στη μάχη κατά της φωτιάς. Παρουσία είναι η πρόληψη, η σοβαρή κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης κατά την εξέλιξη, η αποκατάσταση, η στήριξη των πολιτών.

Αυτά κάνουμε.

Δεν κρυβόμαστε.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που γράφουν.

Άλλοι θα πρέπει να κρύβονται για αυτά που δεν κάνουν.

Αλλά και για αυτά που κάνουν… ηθικοί αυτουργοί, όχι της εξόντωσης μόνο προσώπων αλλά της ελπίδας για να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά.

Θα επανέλθω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δούρου: «Θα κριθούμε από τις πράξεις και την αξιοπιστία μας, έχουμε από πέρυσι προτάσεις για την Πολιτική Προστασία»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννης για τη φωτιά στην Εύβοια: Ήμασταν έτοιμοι, υπήρχε σχέδιο


ΣΧΟΛΙΑ